Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Jätehuolto ja kierrätys

Haulla ei löytynyt tuloksia

https://kiertokaari.fi/kotitaloudet/toimipisteet/

Jäteasema on avoinna joka torstai kello 16-19 osoitteessa Mustikkakankaantie 10.
Jouluaattona ja pyhinä jäteasema on suljettu. 

Jäteasema on tarkoitettu Utajärven yksityistalouksista tulevalle vaaralliselle jätteelle. Vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi maalit, lakat, liuottimet ja akut. Utajärven jäteasemalle voi maksutta palauttaa myös pieniä määriä sähkö- ja elektroniikkaromua sekä metalliromua. Satunnaiset sekajäte-erät (maks. 200 kg), esimerkiksi remontti- ja purkujäte, ovat maksullisia. Suuremmat kuormat on vietävä Ouluun Ruskon Jätekeskukseen. Yleisen siisteyden vuoksi jäteasemalle ei missään tapauksessa saa tuoda jätettä muulloin kuin aukioloaikana.

Sähköinen jäteopas ja Oiva Roina jätevaris Facebookissa

Hyötyjätettä ovat:

Metalli; esimerkiksi säilyketölkit ja foliovuoat, metalliset esineet
Pahvit ja kartongit; kuten pahvilaatikot ja neste- ja kotelopakkaukset
Muovi; esimerkiksi muovirasiat, -purkit ja kassit, ei PVC, vaahtomuovi tai styroksi
Vuoden 2012 alusta jäteasema ei enään vastaanota pahveja eikä muoveja ko jätteet voi jättää jätepisteiden Molokkeihin.

Ongelmajätettä ovat:
esimerkiksi kotoa löytyvät tarpeettomat maalit, lakat, liuottimet, akut, paristot tai jäteöljy. Myös myrkyt, torjunta-aineet sekä loisteputket otetaan vastaan jäteasemalla. Kyllästettyä puuta voi tuoda jäteasemalle pieniä määriä. Ongelmajätteeksi luokitellaan myös kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkaromu, jota voi tuoda jäteasemalle kohtuullisia kuormia (esim. 1 kylmälaite ja muutama muu laite kerrallaan).

Maksut:
Sekajäte on maksullista. Em. jätteiksi luokitellaan vähäinen remontti- tai purkujäte tai esimerkiksi varaston siivouksesta syntyvä jäte. Kuorma (max. 200 kg) maksaa 30 euroa. Jäteasema ei ole tarkoitettu yhdyskuntajätteelle ts. keittiöjätteelle, joka aiheuttaa esim. hajuhaittoja. Tällainen jäte laitetaan aina omaan jäteastiaan, jonka jätteenkuljetusyritys tyhjentää.
Jäteöljyä voi tuoda 30 litraan asti ilmaiseksi. Ylimenevästä määrästä peritään 20,00 euroa tynnyriltä. Sotkettu yli 30 litran jäteöljyerä maksaa 25,00 euroa.

Oulun Jätehuolto hoitaa myös Utajärven ekopisteitä. Suuret määrät hyötyjätettä kannattaa kuitenkin tuoda suoraan jäteasemalle, ettei ekopiste kuormittuisi liikaa. Kotiin keväällä jaettava Oulun Jätehuollon jäteopas sisältää tarkemmat lajitteluohjeet ja muutakin hyödyllistä tietoa jätteistä.

Lisätietoa ja ajankohtaista Oulun Jätehuollon sivuilta:

http://oulu.ouka.fi/jatehuolto/index.asp

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:32
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta