Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

PUUTA-hanke selvittää puuraaka-aineen tehokkaampaa hyödyntämistä

 

Utajärven kunnan PUUTA-esiselvityshankkeen tavoitteena on selvittää Mustikkakankaan teollisuusalueelle suunniteltavan puunjalostuskeskuksen liiketoiminnan käynnistämisen edellytykset.

 

Visio puunjalostuskeskuksesta

Puunjalostuskeskuksessa kaikki vastaanotettava puuraaka-aine hyödynnetään laadukkaiksi puutuotteiksi tai energiaksi. Uudenlainen laatulajittelu ja luokittelu takaavat puun tehokkaan jatkojalostamisen keskuksen kumppanuusyrityksissä. Keskitetty logistiikka ja alueen energiatehokkuus luovat kilpailukyvyn.

 

Toimenpiteet

Vuoden 2015 lokakuuhun jatkuva hanke tekee esiselvityksiä muun muassa teollisuusalueen energiatehokkuudesta, puuraaka-aineen saatavuudesta, uusista lajittelutekniikoista sekä lajitteluterminaalin ja jatkojalostusyritysten liiketoimintamalleista. Raportit ovat saatavissa projektipäälliköltä sitä mukaa kun ne valmistuvat.

 

Rahoittajat

Hanke toteutetaan 1.4.–19.10.2015. Hankkeen kustannukset ovat 114 200 euroa, ja hankkeen rahoittajaviranomaisena toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Utajärven kunnan osuus kustannuksista on 17 130 euroa. Alan yrityksiltä koottua yksityisrahoitusta on hankkeessa 17 130 euroa. Yhteistyöyrityksiä ovat Enegia Services Oy, GasEK Oy, Met-Rem Oy, Muhoksen Biokuljetus Oy, OTSO Metsäpalvelut, Suomen Energiakatsastus Oy, Timo Timber Oy, Turveruukki Oy, Työtehoseura ja Wisago Oy. Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta hankkeelle 79 940 euroa.

 

Arto Seppänen

Projektipäällikkö, Puuta-hanke

Toimiala: Hallintopalvelut
Toimipiste: Kunnanvirasto
Sähköposti: arto.seppanen@utajarvi.fi
Faksi:
Puhelin: 046 923 1183
GSM: