Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Hallintopalvelut

Hallintopalvelujen toiminta-ajatus on luoda luottamushenkilö- ja virkamiesjohdolle sekä toimialueille edellytykset tehokkaaseen ja tulokselliseen toimintaan tuottamalla taloudellisesti tarpeenmukaiset hallinto- ja toimistopalvelut. Hallintopalveluihin kuuluvia palvelualueita ovat kunnan taloushallinto, asiakaspalvelut ja atk-palvelut.

Hallintopalveluiden tehtäviä ovat muun muassa

  • Kunnallisten ja valtiollisten vaalien toimittaminen
  • Kunnan arkistotoimesta huolehtiminen
  • Henkilöstöpalvelut
  • Kuntatalouden ohjauksen tehtävät
  • Hankintavastuuyksikkönä toimiminen
  • Tuottaa Kelan ja TE-toimiston avustavat asiakaspalvelutehtävät

 

Hallintojohtaja toimii myös KT-yhteyshenkilönä (kuntatyönantajat)

KT- yhteyshenkilö on oltava jokaisessa kunnassa ja kuntayhtymässä. KT-yhteyshenkilöt koordinoivat henkilöstöasioita, huolehtivat virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpanosta sekä yhtenäisen linjan noudattamisesta sopimusten soveltamisessa. He myös hoitavat yhteydenpidon KT:hen.

KT-yhteyshenkilön kuuluu koordinoida henkilöstöasioita sekä toimia kunnan tai kuntayhtymän johtajan ohella ensisijaisena työnantajan edustajana mm. paikallisissa työmarkkina-asioita koskevissa neuvotteluissa. KT-yhteyshenkilöksi ei siis voida nimetä kunta-alan henkilöstöjärjestön luottamusmiehenä toimivaa henkilöä.

KT-yhteyshenkilön merkitys lisääntyy huomattavasti silloin, kun palkanlaskenta ja/tai osia palvelussuhteen elinkaareen liittyvistä tehtävistä ulkoistetaan ja suuri määrä palvelussuhdeosaamista siirtyy pois omasta kunnasta. 

Lisätietoja www.kt.fi

 

Hallintopalveluita johtaa
Hallintojohtaja Arja Rantanen
Puhelin: 050 412 7530
Sähköposti: arja.rantanen(a)utajarvi.fi
päivitetty viimeksi: 29.01.2018 10:18