Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtaja Anne Sormusen tervehdys

Utajärvi on kaunis ja rauhallinen kunta: meillä asuu onnellisia ihmisiä. Utajärvi kuuluu Rokua Geoparkiin, joka on Suomen ainoa UNESCOn Geopark-statuksen saanut matkailualue. Rokuan harjualue on Geopark-alueen sydän. Lisäksi kunnan läpi virtaa mahtava Oulujoki ja vapaa Kiiminkijoki. Utajärvellä on myös pitkä ja uljas kulttuurihistoria. Utajärven puhdas ja ainutlaatuinen luonto sekä rikas historia luovatkin ihanteelliset puitteet asumiseen, yrittämiseen, työntekemiseen ja vapaa-aikaan.

Utajärvellä on jo pitkään panostettu hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukeviin toimiin. Kuntaorganisaatiossa on osaava johto, toimivat rakenteet, ihmisläheiset ja laadukkaat palvelut sekä hyvä luottamus viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kesken. Utajärvi on lämminhenkinen yhteisö, aktiivinen verkostotoimija ja kehitysmyönteinen kunta, joka suhtautuu tulevaisuuteen myönteisesti ja rohkeasti. Utajärvellä on myös hyvä maine.

Koen astuvani tukeviin ja suuriin saappaisiin, mutta levollisin ja luottavaisin mielin. Utajärvellä on vankka kivijalka, jonka varaan on hyvä rakentaa. Utajärvellä on yhdessä tekemisen halua, kykyä uudistua ja kohdata tulevaisuuden haasteita. Haluan jatkaa Utajärvellä tehtyä hyvää työtä ja kehittää kuntaa edelleen. Kannatan matalan tason johtajuutta: minun kanssani saa ja pitääkin tulla puhumaan, jos Sinulla on ideoita tai asioita, joita haluaisit jakaa.

Anne Sormunen on aloittanut Utajärven kunnanjohtajana 1.8.2017. Hänellä on pitkä kokemus palvelutoiminnan ja johtamisen kehittämisestä ja yhteisten asioiden hoitamisesta. Annella on myös kuntakentän ja poliittisen johtamisen osaamista. Ihmisenä Anne on avoin ja helposti lähestyttävä – Anne kertoo toivovansa, että hänen kanssaan ei ”pönötetä”, vaan tehdään asioita asioina.

Anne Sormunen
Kunnanjohtaja
Utajärven kunta
p. 040 482 6444