Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtajan tervehdys 

Syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Olemme saaneet nauttia lämpimästä kesästä ja saaneet kauniin kesän siivittämänä kerätä energiaa tulevan syksy koitoksiin.

Syksy näyttäytyy meille nyt haasteellisena sekä toiminnan että taloussuunnittelun ja –hoidon suhteen. Kansalliset ratkaisut mm. kuntien valtio-osuusmuutokset sekä tehdyt ratkaisut työmarkkinakysymyksissä tuovat toimintamme kivijalkaan epävarmuutta ja taloudellista painetta. Myös kunnan väestörakenteen kehityssuunta, joka on meidän kaikkien iso huolenaihe, vaikuttaa myös jo merkittävästi kivijalkamme perusrakenteisiin.

Olemme nyt muutoksen tilanteessa. Tilanteessa, jossa joudumme puntaroimaan sekä toiminnan ja talouden suunnittelua ja tasapainottelua että kehittämistoimenpiteitä saadaksemme positiivista ja kestävää muutosta kunnan elinvoimaan. Elinvoimaan, jossa yhteensovitamme hyvinvoinnin ja elinkeinoelämän edellytyksiä ja toimenpiteitä teidän kuntalaisten parhaaksi ja saadaksemme myös lisää asukkaita ja työpaikkoja yhteisöihimme. Tässä muutostilanteessa joudumme pysähtymään ja pohtimaan yhdessä malleja ja toteutuskelpoisia ratkaisuja. Löydämmekö uusia taloussuunnittelun ja raportoinnin toimintamalleja ja riskienhallintamekanismeja, jotta aidosti pystymme toteuttamaan strategiassamme linjattuja kehittämisponnisteluja samanaikaisesti tiukan käyttötalouden kanssa? Löydämmekö ratkaisuja, joiden avulla pääsemme strategisista puheista tekojen tasolle yhdessä teidän kuntalaisten ja sidosryhmien kanssa? Näihin kysymyksiin haemme nyt syksyn aikana vastauksia osana ensi vuoden talousarviovalmistelua.

Olen ollut nyt vuoden ajan kunnanjohtajana. Tänä aikana olemme tehneet merkittäviä ja isoja muutoksia yhdessä ja meillä on ollut myös raskaita ja vaikeita päätöksiä. Yhdessä olemme sitoutuneesti ja avoimesti työtä tehneet ja yhdessä olemme niitä valmistelleet valiokunnissa ja kuntalaisten kuulemistilaisuuksissa. Kuntalaisten osallistuminen kunnan kehittämiseen ja erityisesti kylä- ja järjestöyhteistyö on ollut vuoden aikana aktiivista. Tämä näkyi myös erinomaisesti elo-syyskuun vaihteessa järjestettyjen Oulun hiippakunnan ja Utajärven seurakunnan lähetysjuhlien järjestelyissä. Kaikki onnistui erinomaisesti ja saimme siitä paljon positiivista kiitosta. Tämä oli erinomainen näyttö meidän hyvin toimivasta aidosta yhteistyöstä.

Alkusyksyn terveisin
Anne

Anne Sormunen
Kunnanjohtaja
Utajärven kunta
p. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle ”pikkuisen paremmin kuin muut”

Rokua Geopark – Vuoden retkeilykohde 2018

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen #rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 07.09.2018 14:02
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta