Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Tavoite

Esiselvityshankkeen tavoitteena on ollut selvittää ja valmistella Utajärven kunnan osalta kaikki ne välttämättömät asiat, jotka tarvitaan laajakaistaverkon rakentamisen käynnistämiseksi. Hankkeen aikana etsitään toimiva malli rakentamisen toteuttamiseksi. Selvitetään onnistumisen edellytykset toiminnan käynnistymiselle. Informoidaan aktiivisesti kuntalaisia hankkeesta. Kuntalaisinformaation tarkoituksena on myös sitouttaa kiinteistöjen omistajat laajakaista-asiakkaiksi. Tämä edellyttää tehokasta tiedottamista ja sen perusteellista suunnittelua. Erityisenä tavoitteena on saada eri kylien yritystoiminnan kuten maatilojen tarpeet tyydytettyä, jotta nykyaikainen yritystoiminta on mahdollista. Kyläläisten aktivointiin osallistuu tiedotussihteeri, joka kulkee kylillä talosta taloon kertomassa laajakaistasta ja aktivoi kyläläisiä nopean valokuidun piiriin. Hanke on toiminut ajalla 1.11.2012-31.12.2013.

Hanke pääsi tavoiteisiinsa kaikilta osin. Nopea laajakaista antaa hyvät mahdollisuudet yritystoiminnan kehittymiseen, mahdollistaa yhteisöllisyyden aivan uudella tavalla. Hankeen aikana on tullut paljon kehittevää laajakaistan hyödyntämisessä yhteisön hyväksi. Jatkotoimenpide ehdotukset hankkeen loppuraportin kohdassa 5.

Loppuraportti (luettavissa 12.1.2014 asti).

Loppuraportti tilattavissa sähköisessä muodossa sähköpostilla j.a.laatikainen(at)gmail.com tai Utajärven kunnasta osoitteesta yhteispalvelu(at)utajarvi.fi.

Nopeaa laajakaistaa (100/100Mbit) on Utajärvellä ruvennut rakentamaan Osuuskunta Utakuitu.

http://www.utakuitu.fi/

Utajärven kunta

Utajärven harvaan asutun alueen laajakaistaselvitys
Projektipäällikkö Jussi Laatikainen
PL 18
91601 Utajärvi

0440 533 594 

j.a.laatikainen(at)gmail.com
http://kotisivu.dnainternet.net/juslaat2/ (sivut auki 12.1.2014 asti)