Suomi.fi – tietoa ja palveluja elämäsi tilanteisiin
Julkaistu 18.12.2017

Utajärven kunnan lakisääteiset palvelut on kuvattu kansalliseen KaPA-lain edellyttämällä tavalla kansalliseen Suomi.fi -palveluun. Sivuston kautta voi mm. ottaa yhteyttä viranomaisiin Viestit -palvelun avulla.

Lisätietoja KaPA-laista löytyy tästä linkistä: KaPA-laki - Valtiovarainministeriö

Suomi.fi
JULKISET PALVELUT HALLUSSASI
Oikea tieto ja viranomaispalvelut yhdessä osoitteessa, yhdellä kirjautumisella. Kokeile! Osoite on www.suomi.fi

SUOMI.FI PALVELEE SINUA ELÄMÄSI TILANTEISSA
Suomi.fi on oikopolkusi oikeaan tietoon ja nopein reittisi viranomaisten luo kaikissa elämäsi tilanteissa, isoissa ja pienissä asioissa. Helppokäyttöisestä verkkopalvelusta löydät luotettavia neuvoja; mitä pitäisi tehdä, mihin viranomaiseen tulisi olla yhteydessä ja miten saat asiasi mahdollisimman vähällä vaivalla hoidettua. Oikea tieto kulkee mukanasi minne menetkin, ja asioit sujuvasti julkisissa palveluissa silloin kun sinulle sopii.

VAIN YKSI KIRJAUTUMINEN JA OVET OVAT AUKI
Kun kirjaudut Suomi.fi-palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla, sinulla on saman tien pääsy Kelan, Trafin, Tullin ja lukuisten muiden viranomaisten palveluihin. Näet myös omat tietosi, Joita eri rekistereissä on. Voit asioida lähes kaikissa viranomaisten asiointipalveluissa yhdellä tunnistautumisella.

VOIT VALTUUTTAA TOISEN HOITAMAAN OMIA ASIOITASI TAI YRITYKSEN ASIOITA
Jos et voi asioida viranomaisten kanssa itse, voit valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen asioimaan puolestasi. Sähköinen valtuutus toimii verkkopalveluissa ja pian myös asioidessasi palvelutiskeillä, Tulevaisuudessa yhä useammat organisaatiot mahdollistavat sähköisen valtuutuksen. Valtuutus ratkaisee monia arjen pulmia: esimerkiksi lasten ja omien ikääntyneiden vanhempien asioiden hoitaminen helpottuu.

VIESTI VIRANOMAISTEN KANSSA VERKOSSA
Yhteydenpitosi viranomaisiin nopeutuu ja sujuvoituu, kun saat päätökset, tiedotteet ja muut julkisen hallinnon viestit sähköisesti Suomi.fi-palveluun. Alkuvuodesta 2018 voit hoitaa yhteydet viranomaisiin turvallisesti myös mobiilisovelluksella, Kun viestit kulkevat sähköisesti suoraan oikealle viranomaiselle, saat asiasi nopeammin eteenpäin ja tärkeät viestit tavoittavat sinut välittömästi kaikkialla – olitpa kotona, mökillä tai matkoilla.

 

päivitetty viimeksi: 05.02.2018 14:47