Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

06.03.2017

Maaseudun toimijakartoituskysely

Tervetuloa mukaan rakentamaan Utajärven kunnan tulevaisuutta!

Tähän kyselyyn vastaamalla on mahdollisuus vaikuttaa elinvoimaisen ja hyvinvoivan tulevaisuuden kunnan muotoutumiseen!

Kuntamme haluaa kartoittaa tällä kyselyllä mahdollisimman kattavasti asukkaidemme hyvinvointia ja terveyttä sekä kuntamme elinvoimaa edistävät toiminnat, toimijat ja palveluiden tarjoajat.
Olemme mukana Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeessa, jonka päämääränä on lisätä harvaan asuttujen alueiden ihmisten hyvinvointia ja arjen turvallisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä. Tällä kyselyllä selvitetään, minkälaisia toimintoja eri toimijat jo tällä hetkellä järjestävät maaseudulla, ja mitä uusia ideoita ja mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen yhteistyössä voisi olla.

Maaseudun arjen turvaa-toimintamallin lähtökohta on yksinkertainen: kuntalaisten arjen turva muodostuu toimeentulosta, palveluista, hyvinvoinnista ja osallisuudesta. Arjen turva on kuntien, järjestöjen, yritysten ja monien muiden toimijoiden yhteinen asia. Palveluverkosto rakennetaan olemassa olevista resursseista paikallisten ja maakunnallisten toimijoiden yhteistyönä. Samalla tehdään tulevaisuuden kunnan toimintamallia, jossa asukkaista pidetään huolta yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. THL tulee tekemään tutkimusta Utajärven, Vaalan, Sallan ja Sodankylän hankkeen taloudellisista ja hyvinvointi- sekä turvallisuusvaikutuksista.

Kyselyyn vastaajat pääsevät vaikuttamaan esimerkiksi myös järjestöjen toiminta- ja avustuskriteerien sekä palvelusetelien kehittämiseen. Kysely toteutetaan yhteistyössä Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeen kanssa. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Pohjois-Pohjanmaan liitto.

Vastausohje: Kuvaa mahdollisimman tarkasti tämän hetkinen toiminta/ palvelu. Jätä vastaamatta kohtiin, joihin liittyviä toimintoja tai palveluja ette organisoi tällä hetkellä.

Kyselyyn vastanneiden yhdistysten ja järjestöjen kesken arvotaan 200 € suuruinen ylimääräinen järjestöavustus.

Kyselyn viimeinen vastauspäivä 26.3.2017!

Klikkaa tästä kyselyyn!

 

Arkistoon »

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:41