Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

20.05.2017

Rokuan maastopyöräreitin avajaiset

Rokua UNESCO Global Geopark järjestää lauantaina 20.5.2017 Rokuan ensimmäisen virallisen maastopyöräreitin avajaiset. 

Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua joko oma-aloitteisesti tai ohjatusti 25 kilometrin mittaiseen reittiin ja maastopyöräilyyn. Avajaiset alkavat klo 12.00 Rokua Health  Spa -hotellin piha-alueelta, kotarannasta. Sadalle ensimmäiselle kävijälle on tarjolla kahvia, mehua ja pullaa. Klo 10.00 - 15.00 on mahdollisuus koeajaa Pyörä Suvalan maastopyöriä - mukana on myös sähköavusteisia malleja. 

Avajaisissa on mukana Rokua MTB teamin jäseniä, jotka antavat maastopyöräilyn ajo-opetusta sekä vievät osallistujia ohjatulle maastokierrokselle. Ohjatut kierrokset toteutetaan siten että harrastusta aloittavat pääsevät ajamaan hieman tasaisemmalle reitinosalle ja edistyneemmät taas hieman vauhdikkaammalle reitille. Reiteille tulee ottaa oma pyörä mukaan. On mahdollista, että kaikkia reittejä ei voi ajaa lumitilanteesta johtuen.

Tapahtuma on osa Suomen luonnonpäivää. Samaan aikaan vietetään myös kansallispuistopäivää Rokuan kansallispuistossa, Pookivaaran laella, jonne pääsee polkemaan uutta reittiä pitkin. Rokuan herkässä harjumaastossa suositellaan pysymään reitillä. Kansallispuistoissa pyöräily on sallittu vain maastopyöräreitillä.

Suomen luonnonpäivä on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta 2017. Voit jakaa luontojuhlasi tunnelmat hashtageilla: #rokuageopark #luonnonpaivat #suomi100pp #suomi100 ja #metsahallitus

Lue lisää

Tapahtumalistaan »

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:41