Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Myytävät tuotteet

Kirjastossa on myytävänä kankaisia ja muovisia kirjastokasseja, eri väreissä. Kankaisten hinta on 5,00 € / kpl ja muovipussien 0,20 € / kpl.

 

Kirjastossa myydään Utajärveen liittyviä kirjoja

Entinen Oulujoki on Oulujoki Osakeyhtiön vuonna 1954 kustantama kirja vapaasta Oulujoesta. Kulttuuriseura Virta otatti siitä uusintapainoksen vuonna 2013. Kirja käsittelee mm. alku- ja esihistoriaa, kalastusta, liikennettä ja liikennereittejä, tervanpolttoa ja puuteollisuutta, rautaruukkeja sekä entisajan matkailuliikennettä. 307 sivua. Hinta 40,00 euroa.

Lusia kertoo ahmaslaisesta Lusia Rusintytär Korhosesta, joka oli muinaisrunojen taitaja ja laulaja sekä noituudesta syytetty kansanparantaja. Kirja sisältää fiktiota, mutta myös tarkkaa 1600-luvun käräjäpöytäkirjoista saatua faktaa. Kirjan tarinan on kirjoittanut ja sarjakuvaksi piirtänyt Ilpo Koskela. Kirja on julkaistu vuonna 2015. 128 sivua. Hinta 20,00 euroa. 

Utajärven vaiheita on Utajärven kirkon 200-vuotisjuhlajulkaisu vuodelta 1962. Kirjasta kunta ja seurakunta ottivat siitä uusintapainoksen v. 1984. Teoksen on toimittanut Arvi Korhonen. Se koostuu kolmesta asiakokonaisuudesta: Utajärven asutushistoria, Utajärven kirkko ja tapuli sekä Utajärven kirkollinen elämä ja koululaitos. 306 sivua. Kirjan hinta on 8,40 euroa.

Oilingin varrelta – Kotiseututarinoita Utajärveltä on Pekka Oilingin mm. paikallislehti Tervareittiin kirjoittamista tarinoista koottu teos. Sen on julkaissut v. 1998 Utajärven Kotiseutuyhdistys. Kirja koostuu viidestä teemasta: Kotiseutuhistoriaa, Tarua ja totta menneiltä ajoilta, Jokivarren taloja ja maisemia, Jokivarren ihmisiä sekä Omakohtaista. 179 sivua. Kirjan hinta on 18,00 euroa.

Vaiettu joki kertoo Pekka Jurvelinin venematkasta Kainuun saloilta merelle soutuveneellä. Yksinäinen soutaja etsii vastauksia padottuihin kysymyksiin ja löytää historian virtaan vaiettuja säkeitä ja outoja sanoja. Kirjan on kustantanut vuonna 2002 Oulujoenreitti ry. 207 sivua. Hinta 20,00 euroa.

Vapaasta virrasta valjastettuihin vuosiin - Utajärven historia 1865-2015. Fil.tri Ritva Kyllin kirjoittama historiateos Utajärven kunnan vaiheista alkaen siitä, kun annettiin keisarillinen astus "kunnallishallituksesta maalla". Kirja on julkaistu vuonna 2015. 431 sivua. Hinta 50,00 euroa.

Utajärvi-kirjasarja koostuu neljästä kirjasta, jotka julkaistiin vuonna 2013. Kirjasarja (tai 4 kirjaa) maksaa 30,00 euroa, yksittäin ostettuna kirjan hinta on 8,00 euroa.Sankaritekoja Ahmakselta on Ilpo Koskelan piirtämä ja perimätietoon pohjautuva sarjakuvakirja kolmesta Ahmaksella vaikuttaneesta tai sieltä maailmalle lähteneestä henkilöstä. Ajallisesti vanhin henkilöistä on 1500-luvulla elänyt Lauri Räisänen, tarujen jättiläinen ja kotikontujen puolustaja. Nuorin henkilöistä on 1800-luvulla elänyt Pekka Kukkonen, joka päätyi Rovaniemen lukkariksi ja tuli laulaneeksi runoja, jotka sittemmin päätyivät Kalevalaan. 1700-luvulla elänyt Lusia Rusintytär Korhonen on kolmas henkilöistä. Hänessä on sen verran kiinnostavuutta, että elokuussa Ahmaksella saava Lusia-ooppera kertoo juuri hänestä. 28 sivua. Koppeleista kirkkomaille esittelee Utajärven kaikki hautausmaat. Kustakin on piirretty kartta, jonka avulla hautausmaahan voi tutustua. Kirjaan on myös valittu kultakin hautausmaalta yksi tarinankertoja, siis vainaja, joka kertoo elämästään Utajärvellä. 32 sivua. Kuohuissa kulkeneet – Kertomuksia Oulujoella kertoo nimensä mukaisesti Oulujoella kulkeneiden tarinoita, mm. tervan soutaja, matkustajaveneen kuljettaja, möljän rakentaja ja monet muut kertovat työstään Oulujoella. 32 sivua. Pororaitoja, malmiveneitä ja koskivoimaa on teos Utajärven Särkijärven kylän Kurimoon perustetusta rautaruukista ja sen lyhyestä elämästä 1800-luvulla. 40 sivua.

Nature morte on Hannu ja Markku Kivelän (kuvat) sekä Satu Kallion (tekstit) yhteinen runo- ja valokuvakirja vuodelta 2013. Tekijät esittelevät kirjan takakannen tekstillä ”Luonnossa ei ole yhtään tarkoituksetonta elämää tai turhaa kuolemaa”. 47 sivua. Hinta 29,00 euroa.