Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta parantaa elämänhallintaa ja lisää mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään.

Voit rakentaa polkua kohti avoimia työmarkkinoita, kun osallistut kuntouttavaan työtoimintaan. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tavoitteena on esimerkiksi totuttautua työelämän pelisääntöihin ja tasaiseen viikkorytmiin.

Työtoimintaa kunnassa ja yhdistyksissä

Utajärven kunnan työllisyyspalvelut järjestää kuntouttavaa työtoimintaa. Toimintaa voidaan toteuttaa myös kuntayhtymän tai yhdistyksien eri yksiköissä.

Kunnalla on tarjottavana myös kuntouttavaa ryhmätoimintaa, jossa keskitytään voimauttavaan ja mielekkääseen yhdessä tekemiseen. Ryhmässä mm. tehdään retkiä, tutustumiskäyntejä, opitaan uusia asioita ja liikuntaan Toiminta tukee koulutus tai työkyvyn vahvistumista.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään kerrallaan 3-24 kuukaudeksi. Kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua 1- 4 päivänä viikossa, vähintään 4 tuntia päivässä yksilöllisen tarpeen mukaan. Kuntouttavan työtoiminnan tehtävät ovat avustavia ja ne suunnitellaan jokaisen henkilön työ- ja toimintakyvyn mukaisesti.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistujalle maksetaan työmarkkinatukea ja ylläpitokorvausta tai toimeentulotukea ja toimintarahaa. Kuntouttavaa työtoimintaa voidaan toteuttaa kunnan, kuntayhtymän tai yhdistysten yksiköissä työtoiminnan muodossa. Kuntouttava työtoiminta voidaan järjestää myös ryhmätoimintana.

Työllisyyspalvelujen, sosiaalityön ja TE-toimiston työntekijät laativat kanssasi aktivointisuunnitelman. Siinä sovitaan kuntouttavasta työtoiminnasta ja sen sisällöstä.

päivitetty viimeksi: 12.03.2019 14:55
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta