Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Nuorten työpaja

Utajärven kunnan nuorten työpaja tarjoaa alle 29-vuotiaille utajärveläisille nuorille maksutonta ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa ohjausta. Työpajalta on mahdollista saada omaan elämäntilanteeseen soveltuvaa tietoa, uraohjausta ja tukea koulutukseen sekä työelämään pääsemiseksi. Usein tukea vaativia tilanteita voivat olla esimerkiksi koulutussuunnitelmien selkiyttäminen, jatkokoulutusmahdollisuudet sekä uranvaihto. Nuorten työpajalta saa myös apua TE-toimistossa tai muissa virastoissa asiointiin. Usein näissä tilanteissa tarvitaan tietoa sopivista toimenpiteistä, joita voivat olla koulutuskokeilu, työkokeilu tai palkkatuettu työ. Näistä toimenpiteistä saa lisätietoa nuorten työpajalta.

Työllistymiseen tarvitaan joskus lyhytkestoisia korttikoulutuksia. Tällaisia koulutuksia ovat esimerkiksi hygieniapassi-, tulityökortti-, työturvallisuuskortti- ym. koulutukset. Nuorten työpajalta saa lisätietoa korttien suorittamisesta.

Osallistumalla nuorten työpajatoimintaan voi edellä mainittujen lisäksi saada tukea talousasioiden hoitoon. Lisäksi nuorten työpaja järjestää erilaisia retkiä ja muuta virkistystoimintaa pajatoiminnassa mukana oleville.

Nuorten työpajalla voi tulla käymään ilman ajanvarausta, mutta varminta on soittaa ensin ja varata aika nuorten työpajaohjaajalle tai etsivälle nuorisotyöntekijälle. 

Utajärven nuorten työpajan toimintasuunnitelma

                           

Janne Vanninen-Vaattovaara, työpajaohjaaja, 050 568 0620

päivitetty viimeksi: 12.03.2019 14:55
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta