Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

10.12.2021 Utajärven kunta, Elinympäristöpalvelut kirjoitti aiheesta:

Talviharrastukset Utajärvellä

Talven vallitessa ulkona Utajärven elinympäristöpalvelut haluaakin kysellä kuntalaisilta, että minkälaisia kehitysideoita olisi Utajärvellä talviulkoiluun ja -urheiluun? Risuja ja ruusuja?

Viestiin tulleet vastaukset

10.12.2021 RN kirjoitti aiheesta:
Monitoimireitti Ahmakselta kylälle ja Rokualle

Hei, menin monitoimireitin pyörällä Utasen kohdalta Ahmakselle, niin reitillä monta syvää ojaa, joiden ylitys haastelliista sekä reitti muutenkin märkä ja huonossa kunnossa. Kevättalvella ojien ylitys vaikeaa, kun ojat täynnä vettä. Reitti on muuten kaunis ja vaihteleva, niin jospa se saadaan myös hyvään kuntoon. Rokualle erämaalatuja myös tasaisempaan maastoon, jotta ei tarvitsesi mennä mäkisiä osuuksia. Olisi myös toivomus, että monitoimireitin latu (Ahmas - kk ja Ahmas - Rokua) tehtäisiin heti, kun lunta tulee riittävästi, eikä vasta helmikuussa, sekä latu Pälliin päin. Kiitos

11.12.2021 Harrastelija kirjoitti aiheesta:
Talviuinti

Kun kunnan läpi menee hieno Oulujoki niin se talviuintipaikka olis todella hieno juttu. Siitä on aloitekin kuntaan laitettu.

11.12.2021 Karppa kirjoitti aiheesta:
Pyörätie

Raskitte tehdä pyörätien ouluun päin,vieläkö ois kirstunpohjalla auraukseen ropoja.

11.12.2021 Harrastelija kirjoitti aiheesta:
Valaistus hiihtoladulle

Valaistus hiihtoladulle vaikkapa koko pätkälle Sotkajärven kääntöpaikalle asti olis kova sana.

11.12.2021 Sotkis kirjoitti aiheesta:
Sotkajärven virkistyskäyttö

Sotkajärvi olisi ihana paikka talviulkoilulle mutta se hyödyntäminen on usein mahdotonta koska veden pintaa säännöstellään niin paljon, että vesi tulee jään päälle. Pitääkö päivän mittaan usein säännöstellä veden pintaa niin rajusti, että jäällä ei voi kulkea. Hiihto,luistelu ym. Sotkalla on miltei mahdotonta.

13.12.2021 Pulkkailija kirjoitti aiheesta:
Mäenlaskupaikka

Kylälle tai kohtuullisen matkan päähän kunnon pulkkamäki ja siihen samaan kota tai muu suojaisa paikka jossa voisi vaikka makkarat paistella ja kahvet ryypätä mäenlaskun ohessa. Rokualle on usein hankala lähteä, mäki siellä on kyllä loistava.

13.12.2021 Aino Isoniemi kirjoitti aiheesta:
Pieni silta

Olisko mahdollista saada pieni silta vielä kirkon ja Merilän Kartanon välille? Tulisi vielä yksi lenkki ulkoilureitin ja 22 kevyenliikenteen kautta. Olisi kyllä hieno homma.

14.12.2021 Raikku kirjoitti aiheesta:
Kunnossapidon tärkeys

Olisi hyvä, että latupohjien kunnostukseen satsattaisiin Rokualla ja Utajärvellä. Se nopeuttaa/helpottaa ladun tekijää, lisää käyttömukavuutta ja pidentää hiihtokautta. Valojen kunto tulisi tarkistaa aina ennen lumien tuloa, jotta hiihtokaudella kulku ladulla huoltotöissä jäisi minimiin. Utajärven lisävalaistuslenkin puustoa pitäisi vähentää, koska se estää lumen tulon ladulle ja käyttöaika jää vähälle, pohjatöitäkin vaatii. Mustikkakankaan kaavoituksessa tulisi huomioida tervareitistö/monitoimiura, ettei suksia tarvitse kantaa pitkiä matkoja ja reitistö ohittaa alueen jouhevasti. Turvallisuussyistä paipin mäki pitäisi keskittää lumilautailijoille, nyt siinä näkyy aika paljon pulkalla laskijoita. Paipin alue kaipaa myös kunnossapitotöitä. Harrastelijan kanssa samaa mieltä, valaistus vaikkapa Sotkalle asti olisi kova sana ja siitä pääsisi hyötymään ympäri vuoden. Turvallisia reittejä (pyöräteitä) alueellamme on niin vähän.

16.12.2021 Luistelevan pojan isä kirjoitti aiheesta:
Ulkojää

Hienoa että on ulkojää,mutta miksei sinne hommata toiseen päähän maalia, pienet aloittelijat saisivat kokeilla kiekkoa miten nousee..muualla kyllä on maalit..lisäksi yksi penkki ei riitä, ainakin viime talvena penkki oli keväällä täysin lumen peitossa..kun auraavat kenttää..

17.12.2021 Hiihtelijäksi kirjoitti aiheesta:
Lainasuksia?

Oliskohan mahdoton saada lainattavaksi esim. suksia, samoin lumikenkiä, ne on joskus kirjastossa olleet lieneekö enää? Suksien kokeilun jälkeen voisi innostuakin jos olisi kunnon vehkeet, sitten 80-luvun lipsuvien

17.12.2021 Utajärven kunta, Elinympäristöpalvelut kirjoitti aiheesta:
Kiitoksia vastauksista!

Hei,
Kiitoksia hienoista ideoista, otamme nämä huomioon tulevaisuuden suunnitelmissa mahdollisuuksien mukaan. Useaa toivetta hidastaa tietenkin budjetti, mutta näiden pohjalta voidaan suunnitella tulevaa.

Uuden Ouluun päin menevän pyörätien kunnossapito on ELY:n vastuulla, joten olkaa yhteydessä Tienkäyttäjän linjaan aiheesta.

Latujen kunnossapidosta on voimassaoleva sopimus, joten tähän sopimuskauteen ei pystytä enää vaikuttamaan. Kartoitamme asiaa seuraavan sopimuskauden kilpailutuksen yhteydessä.

Mäenlaskupaikkaa on suunniteltu, mutta turvallisuus aiheuttaa siihen omat haasteensa. Toivottavasti haasteet saadaan ratkaistua.

Ulkojää on tehty ajatellen pienempiä luistelijoita, koska esimerkiksi jäähallissa kiekkojen ja mailojen määrä on suuri mailattomasta vuorosta huolimatta. Olemme halunneet pitää ulkojään tarkoituksella rauhoitettuna alueena. Alueella on tänäkin vuonna kaksi penkkiä.

Välitämme kirjastoon toiveen lainattavista välineistä!


Hyvää ja rauhallista joulun odotusta toivottelee Utajärven kunnan elinympäristöpalveluiden väki!

31.12.2021 hiihtelijä kirjoitti aiheesta:
Aamulenkki olis poikaa

Olis kyllä kiva, jos hiihtoladut olisivat viimetalviseen tapaan jo heti aamun valjettua hiihdettävässä kunnossa

31.12.2021 Latuhaukka kirjoitti aiheesta:
Pari kysymystä laduista

Monen vuoden ajan me hiihtäjät olemme saaneet nauttia täällä Utajärvellä huippukuntoon hiotuista laduista. Kehuja on sadellut muidenkin paikkakuntien hiihtäjiltä.
Ensimmäinen kysymys onkin, että miksi kunta on linjannut tälle talvelle latujen kunnossapidon heikommalle tasolle kuin aiemmin? Latujen käyttöaste on ollut korkea vuodesta toiseen ja homma on toiminut hyvin. Miksi muutetaan toimivaa kokonaisuutta? Ei täällä Utajärvellä ole pilvin pimein harrastusmahdollisuuksia niin ikävä huomata, että niitä vähäisiäkin aletaan heikentämään.

Toinen kysymys koskee tulevaa kilpailutusta: toivottavasti siinä annetaan arvoa paikkakunnan omalle toimijalle/ toimijoille ja tarkastellaan euroja myös verotulojen näkövinkkelistä. Pieni säästö toisaalla voi olla iso menetys verotulojen puolella. Miltä näyttää tämä?

06.01.2022 Raikku kirjoitti aiheesta:
Kunnossapidon tärkeys

Tarkennan vielä kunnossapidon tärkeyttä, ettei tule väärin ymmärryksiä. Etupäässä tarkoitin latupohjien kunnossapitoa ennen lumien tuloa. Tarkoittaa kirkonkylän/Sotka/pälli vesakon raivausta ja uuden valaistun lisälenkin avartamista/pohjan tasoitusta esim.joutomaa/hake korjauksin. Rokuan latujen osalta ainakin valaistuihin latuihin lisättäisiin hakekerrosta. Se vähentäisi hiekan sekoittumista lumeen latuja ajettaessa. Latukoneen tela nostaa hiekan herkästi pintaan ja pyörii koko talven lumen seassa. Hiekka pilaa suksen pohjat ja ei houkuttele hiihtämään.
Rokuan maastot houkuttelisi hiihtäjiä kauempaakin, olisi siis kunnan imagonkin suhteen hyvä, että kunnossapidon tärkeys huomioitaisiin suuremmalla painoarvolla ja latuverkostoa laajennettaisiin. Alueen matkailun kannalta sillä olisi selkeä merkitys.

28.01.2022 Heljä Hämäläinen, Utajärven kirjasto kirjoitti aiheesta:
Kirjaston lainattavat talviharrastusvälineet

Hei ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta! Nimimerkille Hiihtelijäksi tiedoksi, että Utajärven kirjastoon on tilattu 3 kpl lumikenkiä lainattavaksi; vanhoja lumikenkiä meillä ei enää vuosiin ole ollut. Suksien kohdalla lainakäyttöön hankkiminen on kinkkisempää, koska niissä harrastajan pituudella ja painolla on suuri merkitys suksien kokoon. Lainattavaksi ei kuitenkaan voida hankkia kaikkia mahdollisia kokoja, ihan jo pelkästään määrärahojen rajallisuuden vuoksi. Lumikenkiä on tulossa lainattavaksi kolmea eri kokoa: M-koossa käyttäjän maksimipaino 100kg, XL-koossa 140kg ja lasten lumikengissä 40kg. Hankisauvojen hankintaa kartoitetaan vielä.

Lainattavaksi on tulossa myös 4 kpl lasten liukureita sekä yksi pulkka. Lisäksi meiltä löytyy jo nyt lainattavaksi lastenkantorinkka, jota voi mainiosti hyödyntää myös talviretkeilyssä!

Lisää viesti keskustelupalstalle

Tällä lomakkeella voit osallistua valitsemaasi keskusteluun.
* merkityt kentät ovat pakollisia.

päivitetty viimeksi: 07.06.2019 23:07

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta