Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

18.03.2022 Pirjo-Margit Jauhiainen kirjoitti aiheesta:

"Onnellinen kansa - Onnellisin maa"?

Minunkin pitäisi olla Onnellinen, kun kerran kuulun monessa sukupolvessa Suomeen ja ihan joka taholla sitä hehkutetaan.
Olen Onnellinen - myös surullinen, mihin Suomi on vuosikymmenten saatossa liitetty, joka tulee jatkossa koskettamaan pienituloisia / köyhiä enenemässä määrin?

Olen somesta katsellu kuola valuen, et miten iso ruokapadat porisee ruokaa / keittiön hyllyt täytetään elintarvikkeilla ja koteja siivotaan / annetaan eri tulijoille - kuten jo vuosien ajan on tehty.

Kun muutin tänne Utajärvelle, katsoin tarjontaa - et mistä voisin pienituloisena hakea elintarvikkeita, mutta en löytäny muuta kuin srk:n, joka lomaviikkona oli kiinni - tosin sielläkin kysytään tulotiedot ja vaikka olen pienituloinen - esim. salossa sain elintarvikkeita kerran puolessa vuodessa, niin pieniä annoksia täytyy tehdä, jotta se riittää puoleksi vuodeksi, et kun en kirkollisverokaan pienituloisena maksa, niin ei minun ole tarve almuja saada ;).

Utajärvenkuntaan en ole ottanu yhteyttä, et onkos missä köyhänapua - vai onko nekin siirretty tulijoiden saataville?

Viestiin tulleet vastaukset

21.03.2022 Utajärven kunta, hyvinvointipalvelut kirjoitti aiheesta:
"Onnellinen kansa - Onnellisin maa"?

Hei!

Utajärvellä avustukset ohjautuvat seurakunnan puolelta. Seurakunnan tarjoamista avuista saat pian vastauksen tänne keskusteluun.

Toimeentulotukeen liittyvistä asioista saat neuvoja seudullisesta palveluohjauksesta:
Seudullinen ohjaus- ja neuvontanumero
08 5875 5010
palvelee ma-pe klo 9-15.

Meillä toimii Utajärvellä myös useita järjestöjä ja ryhmiä, joista voisi löytyä mielen onnellisuutta ja hyvinvointia edistäviä tekijöitä. Lisätietoja löydät ihimiset.fi sivustolta.

Aurinkoista kevättä!

21.03.2022 Heidi Laitinen, diakonissa Utajärven seurakunta kirjoitti aiheesta:
Seurakunnan aineellinen ja taloudellinen apu

Kiitos palautteestasi Pirjo-Margit! Nostit tärkeän asian esille. Taloudellinen ahdinko voi osua kenen tahansa kohdalle ja taloushuolet vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ihmisen elämään ja onnellisuuteen.
Tässä tietoa diakonia-avusta Utajärven seurakunnassa:
Diakonian aamupuuro ja ruokajako järjestetään Hyvinvointitalon kahvila Kyöstin korvikkeessa joka toinen perjantai (25.3.,8.4.,22.4.,6.5.). Tarjolla on kaikille avoin, maksuton aamupala. Samassa yhteydessä jaetaan ruoka-apuna kauppojen ylijäämää sekä nyt vielä jäljellä olevia yksittäisiä EU-elintarvikkeita ruoka-apua tarvitseville.

EU:n ruoka-apu on uudistumassa. Avun tavoitteena on vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää. Suomi valmistelee EU-osarahoitteisen avun jakamista maksukorttien muodossa, jolloin avunsaajan yksilölliset tarpeet tulee paremmin huomioitua. Seurakuntaan odotamme vielä tarkempaa tietoa uusista käytännöistä ja hakuaikataulusta, mutta tiedossa jo on, että muutoksella halutaan vahvistaa tukitoimia, kuten antaa tietoa ja neuvontaa esimerkiksi talouteen, terveelliseen ruokaan ja työnhakuun liittyen. Maksukorttia käytetään elintarvikkeiden ja perustuotteiden maksamiseen päivittäistavarakaupassa ja ostoskorista poissuljetaan veikkaus-, alkoholi- ja tupakkatuotteet.

Diakoniatyö tarjoaa keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa asioiden selvittämiseksi. Diakoniatyöllä voi olla myös mahdollisuus avustaa tilapäisesti akuutissa talousahdingossa, esimerkiksi maksukorttina ruokaan tai isommassa akuutissa hädässä selvittää mahdollisuus Kirkon diakoniarahaston avustukseen. Vähävaraisten lapsiperheiden ja nuorten harrastuksia ja opiskelua tukevan Tukikummit säätiön avustusta voi myös hakea diakoniatyön kautta. Tulo- ja menotietojen läpikäyminen on tärkeää paitsi tuen oikein kohdentumisen vuoksi, myös siksi, että ensisijaisesti tulee selvittää saako ihminen hänelle kuuluvan lakisääteisen toimeentuloturvan. Diakoniatyöntekijä voi auttaa tarvittaessa myös lomakkeiden täyttämisessä ja yhteydenpidossa sosiaalitoimeen ja velkojiin. Joskus pelkkä yhdessä käyty keskustelu voi auttaa hahmottamaan kokonaiskuvaa ja selkiyttämään toimia oman talouden hallintaan saamiseksi. Diakonian tarjoama apu on tarkoitettu kaikille ihmisille taustoista riippumatta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia, eivätkä edellytä kirkon jäsenyyttä.

Utajärven seurakunnan diakoniatyöntekijälle voi varata ajan soittamalla tai laittamalla viestiä p.040 5445206 tai heidi.laitinen(@)evl.fi tai käymällä kirkkoherranvirastolla, joka palvelee ma, ti ja to klo 9-12, p. 040 032 2252, osoite Pappilantie 2. Tapahtumista ilmoitetaan kotisivulla www.utajarvenseurakunta.fi (tapahtumat ja kirkolliset ilmoitukset) sekä Tervareitti-lehden kirkollisissa.

Ystävällisesti Heidi-diakonissa

Lisää viesti keskustelupalstalle

Tällä lomakkeella voit osallistua valitsemaasi keskusteluun.
* merkityt kentät ovat pakollisia.

päivitetty viimeksi: 07.06.2019 23:07

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta