Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Logo ja vaakuna

Utajärven logoa käytetään pääsääntöisesti kaikessa kuntalais- ja markkinointiviestinnässä kuten kirjekuorissa, kirjelomakkeissa, saatteissa, käyntikortteissa, tiedotteissa, ilmoituksissa ja julkaisusarjojen kansissa.

U-kirjaimen mallinen logo on moderni ja kuvaa siksi hyvin Utajärveä, joka on monessa asiassa rohkea ja aikaansa edellä. Muodossa yhdistyy paljon eri symboliikkaa. Isommat ja pienemmät ympyrät kuvaavat lapsia ja aikuisia. Ympyrät ovat lähekkäin pitäen toisiaan turvallisesti käsistä. Muoto kielii myös yhteisöllisyydestä ja yhteistyöstä. Ainutlaatuista Geopark-alueen luontoakaan ei ole unohdettu, sillä muoto on samalla myös supan merkki.

Logon leikkisyys ja värikkyys korostavat Utajärven hyvää mainetta lapsiystävällisenä ja turvallisena kotipaikkana. Värikkyys kertoo myös moniosaamisesta ja suvaitsevaisuudesta. Väreistä lämpimät keltainen ja punainen kuvaavat ihmisläheisyyttä ja iloisuutta. Keltainen viittaa myös Utajärvellä usein paistavaan aurinkoon. Sininen ja vihreä on poimittu Reilun kaupan tunnuksesta, sillä Utajärvi on Suomen ensimmäinen Reilun kaupan kunta. Logon on suunnitellut mainostoimisto Avalon.

Utajärven vaakuna on kunnan virallinen tunnus, ja sitä käytetään tarkkaan harkituissa virallisissa tai erityisen juhlavissa yhteyksissä, joissa se edustaa Utajärven kuntaa kokonaisuutena.

Vaakunaa käytetään kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston asiakirjoissa. Lisäksi kunnanjohtaja voi halutessaan käyttää vaakunaa virallisissa asiakirjoissaan edustaessaan koko Utajärven kuntaa. Vaakunaa käytetään henkilökohtaisissa kauan säilytettävissä asiakirjoissa kuten kunniakirjoissa ja työtodistuksissa.

Kunnan vaakunaa voivat käyttää myös tahot, jotka käyttävät viranomaisvaltaa kunnan puolesta. Muut kunnan ulkopuoliset tahot tarvitsevat vaakunan tai logon käyttöön luvan, jonka myöntää kunnan hallintojohtaja.

Haulla ei löytynyt tuloksia

 

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:29
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta