Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Itsepalvelukirjasto

Utajärven kirjasto toimii osittain itsepalvelukirjastona. Itsepalveluaikana asiakkaat pääsevät asioimaan kirjastossa omatoimisesti arkiaamuisin ja -iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Itsepalvelukirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa ja e-aineistojen lainaamisessa. PIN-koodin voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä.

Itsepalveluaikana asiakas hoitaa lainauksen ja palautuksen automaatilla. Varaukset voi noutaa itsepalveluhyllystä. Kirjaston kokoelma, lehtisali, tietokoneet ja e-aineistot ovat kaikki asiakkaiden käytettävissä.

Maksulliset palvelut kuten kopiointi ja tulostus, kaukopalvelu ja kirjojen myynti eivät ole käytettävissä itsepalveluajalla. Maksujen maksaminen sekä muut asiakastietojenmuutokset (kortin uusinta, osoitteenmuutokset) on hoidettava kirjaston palveluaikana. Myöskään Sofian Kammarin näyttelyitä ei voi käydä katsomassa itsepalveluajalla.

Itsepalvelukirjaston ikäraja on 16 vuotta. Alle 16 vuotiaat lapset voivat asioida vanhempien seurassa.

Itsepalveluaikana asioiva asiakas sitoutuu noudattamaan OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Itsepalveluajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella. Itsepalvelukirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Itsepalvelukirjastossa on tallentava kameravalvonta turvallisuuden takaamiseksi.

Toimi näin

Itsepalvelukirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin, joilla kirjastoon pääsee sisään. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa. PIN-koodin voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä.

Yhteystiedot

Utajärven kirjasto

Utajärven kirjasto sijaitsee Utajärven kirkonkylällä. Kirjastorakennuksen on suunnitellut arkkitehti H. Pyykkönen Suomussalmelta ja se on valmistunut vuonna 1987. Kirjasto toimii osittain itsepalvelukirjastona.

Puhelin

Kirjaston asiakaspalvelu
+358504440029

Kirjaston vastuuhenkilö
+358504437583

Sähköposti

kirjasto@utajarvi.fi

Käyntiosoite

Anttilantie 13
91600 UTAJÄRVI

Verkkoasiointi

Kirjasto Facebookissa

Aukioloajat

Maanantai 11:00 - 18:00
Tiistai 11:00 - 16:00
Keskiviikko 11:00 - 16:00
Torstai 11:00 - 18:00
Perjantai 11:00 - 16:00

Poikkeusaukioloajat

Itsepalvelukirjasto käytettävissä arkisin 9.00 - 21.00 sekä la ja su 9.00 - 18.00
09:00 - 21:00
Sivun sisältö tuotu Suomi.fi-palvelusta 20.11.2020 10:04
siirry suomi.fi palveluun

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta