Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Itsepalvelukirjasto

Itsepalvelukirjasto

Utajärven kirjasto toimii osittain itsepalvelukirjastona. Itsepalveluaikana asiakkaat pääsevät asioimaan kirjastossa omatoimisesti arkiaamuisin ja -iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Itsepalvelukirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa. Tunnusluvun voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä.

Itsepalveluaikana asiakas hoitaa lainauksen ja palautuksen automaatilla. Varaukset voi noutaa itsepalveluhyllystä. Kirjaston kokoelma, lehtisali, tietokoneet ja e-aineistot ovat kaikki asiakkaiden käytettävissä.

Maksulliset palvelut kuten kopiointi ja tulostus, kaukopalvelu ja kirjojen myynti eivät ole käytettävissä itsepalveluajalla. Sakkojen maksu sekä muut asiakastietojen muutokset (kortin uusinta, osoitteenmuutokset) on hoidettava kirjaston palveluaikana. Myöskään Sofian Kammarin näyttelyitä ei voi käydä katsomassa itsepalveluajalla.

Itsepalvelukirjaston ikäraja on 18 vuotta. Alaikäiset lapset voivat asioida vanhempien seurassa.

Itsepalveluaikana asioiva asiakas sitoutuu noudattamaan OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Itsepalveluajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä.

Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella. Itsepalvelukirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Itsepalvelukirjastossa on tallentava kameravalvonta turvallisuuden takaamiseksi.

Utajärven itsepalvelukirjasto on toteutettu osana Paremman palvelun kirjasto -hanketta, johon on saatu valtionavustusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta.

Toimi näin

Itsepalvelukirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun, joilla kirjastoon pääsee sisään. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa. Tunnusluvun voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä.

Yhteystiedot

Utajärven kirjasto

Utajärven kirjastossa voit käydä tekemässä hyviä lainoja, lukemassa lehtiä, tutustumassa erilaisiin näyttelyihin tai vaikkapa pelaamassa lautapelejä! Utajärvi kuuluu OUTI-kirjastokimppaan.

Kirjastosta löydät noin 24 000 niteen laajuisen kokoelman lasten, nuorten ja aikuisten kirjoja. DVD-elokuvia, CD-levyjä sekä äänikirjoja kirjaston kokoelmissa on n. 4000 nidettä. Kirjaston lehtisalissa voit tutustua 84 tilattuun sanoma- ja aikakauslehteen. Kirjastolla on käytettävissä myös useita elektronisia aineistoja, kuten e-lehtiä ja e-kirjoja. Lisäksi lainattavissa on sähkönkulutusmittari ja erilaisia liikuntavälineitä.

Utajärven kirjastosta voit lainata myös lukuesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja tai hankkia tunnukset Celia-kirjaston VERA-äänikirjapalveluun. Palvelun edellytyksenä on asiakkaan kuuluminen Celia-kirjaston käyttöoikeuden piiriin.

Asiakkaiden käytettävissä on kolme tietokonetta, joista yksi on varattu tiedonhakuun OUTI-tietokannasta. Tietokoneille voi varata käyttövuoron kirjaston tiskiltä. Kaikilta asiakaskoneilta löytyy Microsoft Office 2016 -ohjelmistopaketti ja GIMP 2-kuvankäsittelyohjelma. Kirjastossa on myös mahdollisuus tulostaa, skannata ja kopioita. Tulosteista ja kopioista peritään maksu. Kirjaston asiakkaiden käytössä on myös kaksi iPad-tablettia, joita voi lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi. Tableteilta voi mm. lukea e-lehtiä tai selata nettiä.

Kirjaston eteisessä on Tuo ja vie -kierrätyshylly, johon asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan ja lehtiään sekä ottaa luettavaa itselleen. Kierrätyshyllyyn ei saa tuoda tietosanakirjoja eikä kirjaston poistokirjoja.

Kirjastoon on sijoitettu kotiseutuarkisto.

Sofian Kammari on kirjaston näyttelytila, jossa kuukausittain vaihtuvat mielenkiintoiset ja monipuoliset näyttelyt. Tilan varaamisesta omaa näyttelyä varten voi tiedustella kulttuurisihteeri Tarja Vimparilta (puh. 050 5886 607).

Sofian Kammari on myös asiakkaiden varattavissa käytettäväksi kirjaston aukioloaikoina erilaisiin tilaisuuksiin. Tilan varaamisesta ei peritä maksua.

Puhelin

Kirjaston asiakaspalvelu
+358504440029

Kirjaston toimisto
+358505886607

Sähköposti

kirjasto@utajarvi.fi

Käyntiosoite

Anttilantie 13
91600 UTAJÄRVI

Aukioloajat

Maanantai 11:00 - 18:00
Tiistai 11:00 - 16:00
Keskiviikko 11:00 - 16:00
Torstai 11:00 - 18:00
Perjantai 11:00 - 16:00
päivitetty viimeksi: 30.04.2019 13:58
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta