Kävelykilometrikisaa käydään touko-lokakuussa - joukkueilmoittautuminen on avattu
Julkaistu 15.04.2021

Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa on avoin kaikille ja osallistua voit yksin tai porukalla.

Mistä kisassa on kyse?

Kilometrikisa on niin yksilöille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa kilometri- ja/tai minuuttisaldoa kisan aukiolon ajan. Vuonna 2021 kisan ajankohta on 1.5.-31.10. Jos kisaan haluaa osallistua yksin, osallistujan tulee perustaa oma yhden hengen joukkueensa. Useamman ihmisen joukkue voi olla esimerkiksi työyhteisö, seura tai mikä vaan muu porukka.

Kilometrit ja/tai minuutit tulee kirjata viimeistään kahden päivän kuluessa kisan päättymisen jälkeen, jonka jälkeen kirjausmahdollisuus suljetaan.

Tänä vuonna sarjoja on neljä: yksilösarja, parisarja, piensarja ja suursarja. Sarjaa ei valita erikseen, vaan se määräytyy sen mukaan, kuinka monta ihmistä on ilmoittautunut joukkueeseen. Joukkue, jossa on 3-24 osallistujaa, osallistuu piensarjaan ja joukkue, jossa on vähintään 25 osallistujaa, siirtyy suursarjan puolelle.

Yksilösarjan voittaja on se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut yksilökisaajat. Voittajajoukkue on sekä parisarjassa että pien- ja suursarjassa puolestaan se, jolla on kisan päätyttyä eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden.

Kävelykipinä-tempaus

Vuonna 2021 Kävelykipinä-tempauksenjärjestävät Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura. Kampanjan tarkoituksena on haastaa kaikki suomalaiset kävelemään ja tehdä kävelystä maan tapa. Toukokuussa järjestetään erillisiä kävelytempauksia ympäri Suomen. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Kävelykipinä-kampanjan suojelijaksi. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Utajärven liikuntatoimi mukana palkitsemassa

Kisan päätyttyä Utajärven liikuntatoimi palkitsee yllätyspalkinnoilla sarjoissa parhaiten menestyneen henkilön tai joukkueen!

Lisätietoja:

Kaino Rajala, liikunnanohjaaja

Puh: 040 628 2224

 

päivitetty viimeksi: 15.04.2021 13:57