Utajärven kunnan covid-19 katsaus ja suositukset 5.1.22
Julkaistu 05.01.2022

Alueellinen koordinaatioryhmä on kokoontunut arvioimaan koronan tilannekuvaa 4.1. Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on säilynyt tammikuun alkuun ennallaan. Tartuntoja todetaan edelleen paljon ja tilanne aiheuttaa merkittävää kuormitusta niin perusterveydenhuollolle kuin erikoissairaanhoidollekin. Sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrissä ei ole tapahtunut joulun ja vuodenvaihteen aikana merkittäviä muutoksia. Omikron-variantin vaikutusta epidemiatilanteen kehittymiseen seurataan Pohjois-Pohjanmaalla aktiivisesti, tähän mennessä uuden variantin tartuntoja on todettu alueella viisi kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa useita rajoituksia ja suosituksia epidemian hillitsemiseksi. Koordinaatioryhmä katsoo, että rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä alueen terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tartuntatautilain 58 d §:n mukaisen päätöksen tilojen käytön edellytyksistä pohjoispohjanmaan maakunnan kuntien alueella 5.1.2022-31.1.2022

Päätöksessä edellytetään erillissuunnitelmien tekemistä tiloihin, jotta voimme välttää lähikontakteja ja taudin mahdollista leviämistä. Mietimme siis keinoja kuinka välttää taudin tarttumista.

Tilojen sulkemista koskevat päätökset ovat voimassa 15.1.2022 saakka.

Tällä hetkellä kunnassa voimassaolevat rajoitukset

  • Maskisuositukset asioidessa kodin ulkopuolella. Koululla 4. vuosiluokalta ylöspäin. Koskien myös henkilökuntaa. Terveydenhuollon yksiköissä työntekijöillä ja vierailla.
  • Etätyösuositukset kaikissa työtehtävissä, jotka mahdollista tehdä etänä
  • Etäkokoussuositukset
  • Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla kokonaan Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 15.1.2022 saakka.
  • Aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain 58 g §:n 1 momentin nojalla kaikki Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueilla sijaitsevat tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentin kohdissa 1, 2, 3, 4 ja 6 tarkoitetut yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat suljettaviksi asiakkailta ja osallistujilta siltä osin, kuin niitä käytetään 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuun toimintaan. Nämä tilat ovat liikuntasali, hyvinvointitalon yleiset tilat ja jäähalli. Nämäkin rajoitukset ovat voimassa 15.1.2022 saakka. Nuorisotila ja kuntosali ovat käytettävissä. Liikuntasali ja jäähalli on alle 18-vuotiaiden käytössä 10.1. alkaen.
  • Ravitsemisliikkeissä anniskelu päättyy klo 17 ja anniskeluravintoloiden aukiolo päättyy klo 18. Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy klo 17 ja aukiolo sallitaan koronapassilla 18-20. Asiakaspaikoista voi anniskeluravintoissa olla käytössä maksimissaan 50% ja ruokaravintoloissa 75% normaalista asiakaspaikkamäärästä
  • Yksityistilaisuudet järjestetään mahdollisimman pieninä
  • Antigeeni-kotitestien käyttäminen (huom. Ei vasta-aine testien)

Tiedotamme uusista mahdollisista rajoituksista. Lisätietoja löytyy linkeistä;

OYS: oyskorona.fi 
AVI: https://avi.fi/usein-kysytyt-kysymykset 

Lisätietoja: Reetta Tuovinen-Salo, va. Hyvinvointijohtaja p. 040 529 8359

 

päivitetty viimeksi: 05.01.2022 15:39