Lämpimät elokuiset terveiset hyvinvointijohtajalta!
Julkaistu 17.08.2022

Suurin osa kuntalaisista on palaillut loman jälkeen työn äärelle. Uudet eskarit aloittivat kouluelämään tutustumisen viime viikolla. Myös peruskoulun ja lukion oppilaat aloittivat jälleen puurtamisen. Perheelliselle arkirutiinit ovat syksyn merkki, vaikkakin lämpö vielä hetken helliikin. Kesäloma meni liian nopeasti mutta oli rentouttavaa. Kävin oman kylän tapahtumissa, kirjastosta hain useamman kerran kesälukemista ja kävin myös ensimmäistä kertaa kotiseutumuseossa. Pääsin myös muutamille hienoille keikoille loman aikana, tapasin paljon ystäviä ja muutoin matkusteltiin kotosuomessa. Parasta oli kuitenkin rantasaunan lämmittely kesäiltoina ja järvessä uiminen melkein joka päivä.

Loppukesän valmistelut tulevaa syksyä ja talvea varten on käynnistynyt jo alkukesästä mutta niitä tehdään ja suunnitellaan nyt ahkerasti edelleen. Kerhokalenterin, liikuntatuntien, harrastuksien ja opiston perustoimintojen mahduttaminen omiin tiloihin on tuottanut kieltämättä välillä päänvaivaa. Utajärvellä on sellainen kulttuuri, ettei haluta tehdä tilanpuutteesta johtuen sinnepäin, vaan palvelut halutaan tuottaa laadukkaasti ja hyvin. Pakko on kuitenkin todeta, että varsinkin talven osalta sisätilojen puute vaikuttaa kuitenkin mahdollisuuksiin järjestää kaikkea mitä mieli tekisi. Ideoita kuitenkin vaihdellaan ja asioita kehitetään, että palvelut olisivat mahdollisimman hyvät ja saataisiin viriteltyä uusia tuulia harrastuksiin. Myös muiden perustoimintojen työ käynnistyy jälleen ja monenlaisia suunnitelmia tehdään yhteistyössä. Kulttuuri ja kirjastopalveluiden tarjoama kulttuurihyvinvointi toteutuu matalalla kynnyksellä kaikille kuntalaisille. Suosittelen seuraamaan ja osallistumaan myös näihin!  

Kalenteri täyttyy myös kovaa vauhtia. Erilaisia hankesuunnitelmia on kehitteillä ja verkostotyöryhmät kokoontuvat jälleen lomien jälkeen. Valiokuntatyöskentely jatkuu myös syyskuun alkupuolella pääasiassa talousarviovalmistelulla. Koska olen tullut töihin loppuvuodesta, on tämä aika vuodesta vuosikellosta katsottuna vielä suhteellisen uutta. Ei niinkään aikataulullisesti tai sisällöltään mutta valmistelevan työn osalta tulee paljon uutta asiaa. Täytyy kaikkien asioiden seasta koettaa poimia ”parhaat palat”, joita voi jatkossa hyödyntää omassa työssä.

Toiveena olisi, että ehtisin ennen vuodenvaihdetta käydä vaihtamassa ajatuksia mahdollisimman monen yhteistyökumppanin kanssa. Kaikkea ei ehdi, kolmannen sektorin joukko on ihailtavan suuri. Onneksi myöhemminkin ehtii ja on mukavaa, että ihmiset ovat suurilta osin tuttuja, joka mahdollistaa rupattelun matalalla kynnyksellä kohdatessa.

Maailman tilanne huolettaa meidän kotitalouksien näkökulmasta. Mm. energian, ruuan ja polttoaineen hintojen nousu, vaikuttaa varmasti monen taloudelliseen hyvinvointiin. Kaikki ylimääräinen haaste voi ihmisestä riippuen vaikuttaa voimakkaasti tunteeseen omasta ja perheen hyvinvoinnin tilasta. Toivotaan, että kaikista näistä näkymistä huolimatta tuleva syksy ja talvi sujuisi hyvin ja rauhallisesti.

Kiitos mukavista kohtaamisista tähän saakka!

Mukavaa alkavaa syksyä ja ollaan yhteydessä.

Ystävällisin terveisin, Reetta

 

päivitetty viimeksi: 11.11.2022 08:01