Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanhallituksen päätöksiä 26.9.2022

Alla listaus maanantaina 26.9.2022 pidetyn kunnanhallituksen kokouksen päätöksiä.

  • Hyvinvointialueuudistukseen liittyen kunnanhallitus käsitteli hyvinvointialueelle siirtyviä sopimuksia.
  • Kunnanhallitus sai tiedoksi vastauksen tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esittämään kysymykseen, ”Miten kuntalaisten osallisuutta saadaan lisättyä kunnan kehittämisessä ja toimenpiteiden suunnittelussa?”.
    Kuntalaisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksista säädetään kuntalain 22 §:ssä, jonka mukaan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua kunnan toimintaan. Kunnanvaltuuston on pidettävä huolta siitä, että kuntalaisille on tarjolla laajasti ja monipuolisesti erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia.
    Kunnanhallitus sai tiedoksi jo toteutetut osallisuutta lisäävät toimenpiteet ja tulossa olevat osallisuutta lisäävät toimenpiteet. Kuntalaisten osallisuutta on tehty laajasti eri toimialoilta ja kunnassa tullaan laatimaan osallisuusohjelma vuoden 2023 aikana, jossa kuntalaisten osallistamisen tavat kootaan yhteen. Kunnassa tullaan ottamaan käyttöön osallistuva budjetointi, ja tähän varataan 5000 euron määräraha hyvinvointipalveluiden talousarvioon.
  • Kunnanhallitus ei hyväksynyt ulkoilureittien kunnossapitoa koskevaa hankintaoikaisuvaatimusta. Rokuan ulkoilureittien kunnossapidosta vastaa tulevalla kaudella kunnanhallituksen aiemman päätöksen mukaisesti Aarne Vainiokangas Oy.
  • Mustikkakankaan teollisuusalue laajenee. Kunnanhallitus päätti, että kuntaa ostaa määräalat kiinteistöistä 889-407-30-1 Hakala ja 889-407-30-6 Marttilanranta. Määräalojen koko on yhteensä n. 7 hehtaaria. Valtuusto käsittelee asiaa määrärahamuutosten osalta 6.10.
  • Nuorisovaltuusto on tehnyt aloitteen opintososiaalisten etujen yhtenäistämisestä. Kunnanhallitus päätti, että Utajärven lukion uusista opintososiaalisista eduista 300 euron hyvinvointipassi koskettaa myös syyslukukaudella 2021 lukion aloittanutta ikäluokkaa vuoden 2023 alusta alkaen.
  • Koulujen vuosisuunnitelmat hyväksyttiin lukuvuodelle 2022-2023. Perusopetusasetuksen ja lukion valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva vuosisuunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta, työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista.
  • Kunnanhallitus sai tiedoksi raportin kunnan hyvinvoinnin tilasta vuodelta 2021. Tärkein hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä ohjaava lakisääteinen asiakirja on laaja hyvinvointisuunnitelma, joka tehdään kerran valtuustokaudessa. Se arvioidaan valtuustokauden lopuksi (laaja hyvinvointikertomus). Laajan hyvinvointisuunnitelman tavoitteita arvioidaan vuosittain valtuustolle annettavan hyvinvointiraportin  muodossa. Valtuusto käsittelee raporttia kunnan hyvinvoinnin tilasta 6.10.
  • Henkilöstön Epassin arvo on 120 euroa vuonna 2023. Kunnanhallitus päätti korottaa Epassin arvoa 20 eurolla. Epassi etuun ovat oikeutettuja kunnan työntekijät, joiden työsuhde on kestoltaan puoli vuotta tai pidempi, myös osa-aikaiset, joiden työsopimus on puoli vuotta tai pidempi. Edun määrä suhteutetaan työsuhteen pituuteen, ts. esimerkiksi puoli vuotta työskentelevä saa edusta puolet. Osa-aikaisesti alle 50 % työskentelevät saavat edusta puolet ja 50 % tai sitä enemmän työskentelevät saavat täyden edun.

    Lisätietoa sekä linkin pöytäkirjaan löydät täältä.

 

julkaistu: 29.09.2022 klo 12:32, päivitetty viimeksi: 14.08.2023 10:10

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta