Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

02.11.2018

Kenkien liukuesteet kaikille +75-vuotiaille utajärvisille

Utajärven kunta antaa kaikille vuonna 2018 75 täyttäneille ja täyttäville sekä sitä vanhemmille kuntalaisille kenkien liukuesteet. Jokaiselle lähetetään kotiin kirje, jossa on kerrottu mahdollisuudesta noutaa liukuesteet sekä liukuesteiden mallit. Liukuesteiden jakelun hoitaa Utajärven Apteekki, josta jokainen voi itse hakea liukuesteet. Hakijalla tulee olla KELA-kortti mukana. Liukuesteitä voi noutaa 22.12. asti ja ne voi hankkia vain omaan käyttöön.

Liukuesteet ehkäisevät ikäihmisten kaatumisia ja lonkkamurtumia. Yhden lonkkamurtuman kustannukset potilasta kohden ensimmäisenä vamman jälkeisenä vuonna on lähes 20 000 euroa sisältäen sairaalahoitoa keskimäärin 50 vuorokautta. Lisäksi tulevat inhimilliset kärsimykset.

”Liukuesteet lisäävät turvallisuutta liukkailla keleillä, mutta on tärkeää myös harrastaa säännöllistä ja monipuolista liikuntaa, koska se ehkäisee kaatumisia ja niihin liittyviä vammoja”, tähdentää hyvinvointijohtaja Hannele Karhu-Airio

Utajärvellä asuu väestötietojen mukaan marraskuun alussa noin 360 75- vuotiasta tai sitä vanhempaa ikäihmistä. Kustannus kunnalle tulee olemaan noin 7200 euroa, mikäli kaikki hakevat liukuesteet. Mikäli 60 % liukuesteisiin oikeutettua hakee liukuesteet, kustannus tulee olemaan noin 4300 euroa.

 

Liukuesteitä kahdenlaisia

Liukuesteitä on hankittu kahdenlaisia, joista jokainen saa valita itselleen mieluisamman. Toinen on kantapäähän tuleva ja toinen koko pohjan kattava liukueste.

Devisys-liukueste on kantapäähän tuleva, koko kantapään kattava liukueste. Liukuesteet on valmistettu kestävästä TR-kumiseoksesta ja niissä on kulutusta kestävät kovametalliset nastat. Koon valinnassa tulee ottaa huomioon jalkinetyyppi, jossa liukuestettä käytetään. Esimerkiksi maastokenkään tarvitaan isompi koko kuin kävelykenkään.

Devisys Blue-Ice on koko pohjan kattava liukueste, joka on valmistettu pakkasessa kovettumattomasta kumiseoksesta. Liukuesteessä on neljä nastaa kannassa antamassa pitoa sekä seitsemän nastaa päkiällä vakauttamassa askellusta. Nastat ovat kulutusta kestävää kovametallia. Molemmissa malleissa on takaosassa heijastin sekä molemmat mallit ovat CE-merkittyjä.

 

Lisätietoja:

hyvinvointijohtaja Hannele Karhu-Airio
0500 584 506, hannele.karhu-airio@utajarvi.fi

Arkistoon »

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:41
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta