Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

30.01.2018

Utajärvi valittiin Pohjois-Pohjanmaan Unelmien liikuntakunnaksi

Utajärven kunta palkittiin perjantaina 26.1. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Pohjois-Pohjanmaan Unelmien liikuntakunnaksi. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa. Se oli tarkoitettu innovatiiviselle, aktiiviselle sekä liikuntamyönteiselle kunnalle. Lisäksi gaalassa jaettiin maakunnan paras urheilija-, vuoden valmentaja- ja vuoden urheiluseura -palkinnot. Paikan päällä gaalassa oli Utajärven kunnanjohtaja Anne Sormunen ja Utajärven liikunnanohjaaja Kaino Rajala.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n, PoPLin aluejohtaja Esko Hassisen mukaan Utajärvi sai liikuntapalkinnon hakemuksen ja kokonaisharkinnan perusteella. Hassinen toteaa, että Utajärvellä on halu huolehtia asukkaidensa hyvinvoinnista. ”Vaikka Utajärvi on pieni kunta, se on tehnyt hyvinvointisopimuksen, jonka kautta se pyrkii edistämään kuntalaisten terveyttä monipuolisilla ja innovatiivisilla tavoilla”, Hassinen summaa.

Hassinen jatkaa, että Utajärvellä on hyvät liikkumisen edellytykset. Yhtenä esimerkkinä on Rokua, jossa on monipuolisia reittejä erilaisille liikuntalajeille. Lisäksi alle 18-vuotiailla on mahdollisuus liikkua ilmaiseksi kunnan liikuntatiloissa. Utajärven kunta järjestää paljon erilaisia liikuntakampanjoita, joihin kuntalaisten on helppo osallistua. Kunnassa on myös aktiivista järjestö- ja yhdistystoimintaa – palkinnon myöntämisessä vaikutti kuitenkin vain kunnan toiminnot.”

PoPLin liikuntaneuvoja Satu Niemelä jatkaa: ”Sen lisäksi, että Utajärvi pyrkii säilyttämään olemassa olevat hyvinvointipalvelut laadukkaina, se myös kehittää moderneja, esimerkiksi digitaalisia palveluja. Utajärvi suosii kokeilukulttuuria”. Kokeilukulttuuri on Niemelän mielestä tärkeää, sillä kuntalaisten hyvinvoinnin turvaaminen edellyttää uudenlaisia ratkaisuja.

Niemelän mukaan Utajärven kokeilukulttuuri syntyy halusta ja rohkeudesta kokeilla ja valita positiivisia lähestymistapoja. ”Utajärvi mahdollistaa kuntalaisten aktiivisen osallistumisen hyvinvoinnin edistämiseen ja kunnan kehittämiseen. Utajärvellä valmistellaan asioita avoimesti ja luotettavasti sekä kysytään kuntalaisten mielipiteitä valmisteilla oleviin asioihin. Utajärvellä myös viestitään ja tiedotetaan aktiivisesti ja oikea-aikaisesti”, Niemelä luettelee.

Utajärven kunnanjohtaja, Anne Sormunen on ilahtunut Utajärven saamasta tunnustuksesta. Sormunen toteaa, että liikkumista on kehitetty Utajärvellä monipuolisesti ja aktiivisesti yhdessä järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Kunta on myös sitoutunut pitkäjännitteiseen hyvinvoinnin edistämistyöhön. Sormusen mukaan Utajärvellä on yhdessä tekemisen meininkiä, ja kaikkiin uusiin innovaatioihin tartutaan yhdessä rohkeasti.

Anne Sormunen haluaa kiittää sekä palkinnon valitsijaraatia että kaikkia Utajärven kunnassa toimivia kumppaneita. Anne Sormunen uskoo, että palkinto kannustaa Utajärveä jatkamaan matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksien kehittämistä – tämä tapahtuu jatkossa yhä enemmän luonnon mahdollisuuksia ja arjen ympäristöjä hyödyntämällä. Sormunen muistuttaa, että palkinto on kaikkien Utajärvellä toimivien yhteinen, ja siitä tuleekin iloita yhdessä.

Arkistoon »

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:41
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta