Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

12.04.2018

Kunnanjohtajan tervehdys

Utajärven kunnalla on takanaan taloudellisesti hyvin onnistunut vuosi. Vuosikate oli n.2,5 M euroa plussalla. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 0,7% ja tilikauden ylijäämä oli 778 314 euroa.

Tästä positiivisesta taloudellisesta tilanteesta meidän on hyvä ponnistaa eteenpäin kohti seuraavan vuoden suunnittelukautta uuden organisaatio-ja johtamisjärjestelmän tukemana. Olemme käyttöönottaneet nyt huhtikuun alussa toimintamallin, jossa kuntaa johdetaan elinkeino- ja hyvinvointiprosessin kautta kolmen valiokunnan tukemana. Lisäksi uutena on myös kunnan yhteisöllisyyden vahvistaminen, jota toteutetaan yhdessä elinvoimatyöryhmän tukemana.

Ajatuksenamme on, että pystymme tällä uudelle mallilla yhdistämään kuntalaisen hyvinvointia tukevia toimintoja paremmin yhteen kuntalaisten hyvinvointitarpeita vastaaviksi ja myös kunnan elinkeinoa tukevat toimijat pääsevät tämän mallin tukemana tiiviimpään tavoitteellisempaan yhteistyöhön.

Huhtikuussa olemme myös aloittaneet uuden strategikauden, jossa visionamme on ”mahdollistaa onnellisuuden edellytyksiä Utajärvellä, pikkuisen paremmin kuin muut”. Se, mistä tämä onnellisuus koostuu teidän utajärveläisten mielestä, on perhe, työ, terveys, lapset, ystävät ja yleensäkin sujuva arki. Näitä asioita pyrimme kaikki yhdessä sekä strategian että hyvinvointitietoon perustuvan perustoimintamme kautta tukemaan ja vahvistamaan yhteistyössä teidän kuntalaisten, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Myös naapurikuntien ja muiden verkostojen kanssa pyrimme tiivistämään yhteistyötä mm. työpaikkojen ja uusien asukkaiden houkuttelevuuden lisäämiseksi.

Olen ollut reilun puolen vuoden ajan kunnanjohtajana. On ollut ilo huomata, että kunnassamme on aito yhdessä tekemisen tunne ja tahtotila sekä teillä kuntalaisilla, että myös luottamushenkilöillä ja työntekijöillä. Olemme monella eri tavalla voineet aidosti työskennellä arvojemme mukaisesti sitoutuneesti, avoimesti ja inhimillisyyttä kunnioittaen myös vaikeidenkin asioiden ja päätöstenkin kohdalla. Lisäksi olen iloinen, että olemme saaneet rakennettua rentoa ja luottamuksellista ilmapiiriä, jossa toinen toistemme mielipiteitä kunnioittaen voimme kehittää kuntaamme yhdessä. Arvostan tätä ja teen parhaani, että toimintamme voi edelleen näin kehittyä.

Olen ollut myös erittäin iloinen siitä, että te kuntalaiset olette ottaneet minut myös lämpimästi vastaan. Olen saanut suoria yhteydenottoja ja monipuolisia palautteita, arvostan niitä ja kiitän näistä. Lisäksi kiitän siitä, että olette olleet aktiivisesti mukana eri tilaisuuksissa ja antaneet näkemyksiänne päätöksenteon tueksi. Toivon, että jatkossa voimme edelleen pitää yhteyttä ja että kerrotte ideoitanne ja ajatuksianne, jotta voimme kehittää kuntaamme teidän parhaaksenne.

 

Anne Sormunen
kunnanjohtaja

Arkistoon »

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:41
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta