Reilu Teko -säkkikeräys käynnistyy
Julkaistu 17.05.2019

Viljelijät voivat jälleen viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen

Keräys toteutetaan Utajärvellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit Utajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat viljelijät/säkkien tuojat itse, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätykseen. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään 3.6-18.8.2019 välisellä ajalla.

Keräykseen kelpaavat säkit

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit sekä Hankkijan rehusuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin.

Tärkeää työtä ympäristön hyväksi

Viljelijöiden myönteinen suhtautuminen ympäristöä säästävään Reilu Teko keräykseen takaa sen, että useampi kuin joka toinen lannoite- ja siemensäkki palautuu muoviteollisuuden raaka-aineeksi tai muuten turvallisesti kiertoon. Kerätty määrä ylittää reilusti valtioneuvoston pakkauspäätöksessä olevan 16 prosentin tavoitteen.

Säkkikeräys

Säkkikeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovisia säkkejä saatu talteen yli 37 miljoonaa kiloa ja työllistetty tuhansia nuoria koko Suomessa. Säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Keräyksen järjestää Utajärven 4H-yhdistys ja Utajärven kunta yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa. Keräyksen päärahoittaja on Yara Suomi Oy. Rahoitukseen osallistuvat myös Hankkija, Lantmännenagro, Lantmännen Feed, Raisioagro,Tilasiemen Oy ja Lassila & Tikanoja.

KERÄYSAIKA: 3.6-18.8.2019

PAIKKA: UTAJÄRVEN KUNNAN TEKNINEN VARIKKO, OULUNTIE 21 (VAIN MERKITYLLÄ PAIKALLA!)

Lisätietoja asiasta voi kysyä: Johanna Huovinen, p.0400 945 207, 4h@utajarvi.fi

#TUOTUJEN SÄKKIEN LUKUMÄÄRÄ JA LAATU PITÄÄ ILMOITTAA JOKO TEKSTIVIESTILLÄ TAI SÄHKÖPOSTILLA, KIITOS#

Säkkikeräystietoa: www.4h.fi/reiluteko, keräyspisteet löytyvät myös 4Help-applikaatiosta. Applikaation voi tilata sovelluskaupoista.

Ohjeet säkkien lajittelusta ja pakkauksesta

 

päivitetty viimeksi: 20.05.2019 11:05