Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Ryhmä HaUt- Harrastava Utajärvi

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa. Järjestämme yhteistyössä usean eri sektorin toimijoiden kanssa ohjattua ja laadukasta harrastamista turvallisessa ympäristössä. Tuemme omalta osaltamme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia vahvistamalla sosiaalisia kanssakäymistaitoja, ennaltaehkäisemällä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, sekä mahdollistamalla uudet harrastus- ja liikkumiskokemukset. Harrastustoiveiden vaihtelevuuden vuoksi osa kerhoista järjestetään niin sanottuina monitaide- ja monilajikerhoina, näin osallistujat saavat tutustua sekä kokeilla useita eri taide- ja liikuntalajeja.

Kaikissa kerhoissa on täysi-ikäinen ohjaaja ohjaamassa kerhoa.

Miten kerhoihin pääsee mukaan?

Harrastekerhot alkavat heti koulupäivän jälkeen ja jatkuvat säännöllisesti kerran viikossa lukuvuoden ajan, syyskuun alusta toukokuun loppuun. Lukuvuoden 2022-2023 kerhoihin ilmoittautuminen alkaa elokuussa, kun koulut alkavat. Kerhoihin ilmoittautumisesta tiedotetaan syksyllä kouluilla, Utajärven 4H-yhdistys ry:n, sekä kunnan verkkosivujen kautta.

Olemme kartoittaneet harrastusten järjestäjiä ja vetäjiä mm. kunnan nettisivujen kautta, sekä sosiaalisessa mediassa.

Toimijat ja harrastustenjärjestäjät:

Utajärven 4H-yhdistys ry, Utajärven Urheilijat ry, Utajärven riistanhoitoyhdistys ry, Sotka MC ry, Oulujokilaakson luonto ry, Utajärven Käsityöyhdistys ry, Utajärven kunnan hyvinvointi-, nuoriso- , liikunta-, kirjasto- ja kulttuuripalvelut, Parkour Akatemia, Fore ry.
Kartoitamme uusia toimijoita koko ajan.

Kerhokoordinointi järjestetään yhdessä Utajärven 4H-yhdistys ry:n kanssa.

Harrastuskalenterit ja ilmoittautumislomake löytyvät Utajärven 4H-yhdistys ry:n sivuilta

https://utajarvi.4h.fi/kerhot/harrastamisen-suomen-mallin-kerhot/kerhokalenteri/

https://utajarvi.4h.fi/kerhot/harrastamisen-suomen-mallin-kerhot/ilmoittautumislomake-hsm-kerhoihin/

https://utajarvi.4h.fi/kerhot/kerhojen-sisallot/

Etsivä harrastustoiminta

Kerhokoordinaattori käy säännöllisesti koululla ja tekee jalkautuvaa toimintaa yhdessä etsivän nuorisotyöntekijän ja nuoriso-ohjaajan kanssa. Myös kouluterveydenhoitaja voi ohjata oppilaita hankkeen kerhoihin terveystarkastuksien ja muiden oppilashuoltotoimien yhteydessä. Liikunnanohjaaja työskentelee myöskin lasten ja nuorten parissa ja hänen kauttaan ohjautuu lapsia ja nuoria harrastustoimintaan. Harrastustoiveiden vaihtelevuuden vuoksi osa kerhoista järjestetään niin sanottuina monitaide- ja monilajikerhoina, näin osallistujat saavat tutustua kerhoissa rennoin mielin niin tuttuihin kuin uusiin taide- ja liikuntalajeihin. Näillä kerhoilla pyrimme vastaamaan siihen, että osallistujilla olisi matalalla kynnyksellä mahdollisuuksia kokeilla erilaisia lajeja.

Lisätietoja kerhoista, sekä toiminnasta:
Utajärven kunnan nuorisopalvelut; Eija Körkkö, puh: 040 6486 103
Utajärven 4H-yhdistys ry; Raili Kokko, puh: 0400 945 207

päivitetty viimeksi: 25.01.2023 12:03

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta