Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Itsepalvelukirjasto

Utajärven kirjasto toimii osittain itsepalvelukirjastona. Itsepalveluaikana asiakkaat pääsevät asioimaan kirjastossa omatoimisesti arkiaamuisin ja -iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Itsepalvelukirjaston aukioloajat voi tarkistaa kirjaston pääsivulta

Itsepalvelukirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa. Tunnusluvun voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä. 

Itsepalveluaikana asiakas hoitaa lainauksen ja palautuksen automaatilla. Varaukset voi noutaa itsepalveluhyllystä. Kirjaston kokoelma, lehtisali, tietokoneet ja e-aineistot ovat kaikki asiakkaiden käytettävissä.

Maksulliset palvelut kuten kopiointi ja tulostus, kaukopalvelu ja kirjojen myynti eivät ole käytettävissä itsepalveluajalla. Sakkojen maksu sekä muut asiakastietojen muutokset (kortin uusinta, osoitteenmuutokset) on hoidettava kirjaston palveluaikana. Myöskään Sofian Kammarin näyttelyitä ei voi käydä katsomassa itsepalveluajalla.

Itsepalvelukirjaston ikäraja on 18 vuotta. Alaikäiset lapset voivat asioida vanhempien seurassa.

Itsepalveluaikana asioiva asiakas sitoutuu noudattamaan OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Itsepalveluajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. 

Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella. Itsepalvelukirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi. 

Itsepalvelukirjastossa on tallentava kameravalvonta turvallisuuden takaamiseksi.

Utajärven itsepalvelukirjasto on toteutettu osana Paremman palvelun kirjasto -hanketta, johon on saatu valtionavustusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta. 

päivitetty viimeksi: 01.10.2018 11:01
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta