Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kirjaston palvelut

Utajärven kirjastossa voit käydä tekemässä hyviä lainoja, lukemassa lehtiä, tutustumassa erilaisiin näyttelyihin tai vaikkapa pelaamassa lautapelejä! Utajärvi kuuluu OUTI-kirjastokimppaan.

Kirjastosta löydät noin 24 000 niteen laajuisen kokoelman lasten, nuorten ja aikuisten kirjoja. DVD-elokuvia, CD-levyjä sekä äänikirjoja kirjaston kokoelmissa on n. 4000 nidettä. Kirjaston lehtisalissa voit tutustua 84 tilattuun sanoma- ja aikakauslehteen. Kirjastolla on käytettävissä myös useita elektronisia aineistoja, kuten e-lehtiä ja e-kirjoja. Lisäksi lainattavissa on sähkönkulutusmittari ja erilaisia liikuntavälineitä. 

Utajärven kirjastosta voit lainata myös lukuesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja tai hankkia tunnukset Celia-kirjaston VERA-äänikirjapalveluun. Palvelun edellytyksenä on asiakkaan kuuluminen Celia-kirjaston käyttöoikeuden piiriin.

Asiakkaiden käytettävissä on kolme tietokonetta, joista yksi on varattu tiedonhakuun OUTI-tietokannasta. Tietokoneille voi varata käyttövuoron kirjaston tiskiltä. Kaikilta asiakaskoneilta löytyy Microsoft Office 2016 -ohjelmistopaketti ja GIMP 2-kuvankäsittelyohjelma. Kirjastossa on myös mahdollisuus tulostaa, skannata ja kopioita. Tulosteista ja kopioista peritään maksu. Kirjaston asiakkaiden käytössä on myös kaksi iPad-tablettia, joita voi lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi. Tableteilta voi mm. lukea e-lehtiä tai selata nettiä. 

Kirjaston eteisessä on Tuo ja vie -kierrätyshylly, johon asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan ja lehtiään sekä ottaa luettavaa itselleen. Kierrätyshyllyyn ei saa tuoda tietosanakirjoja eikä kirjaston poistokirjoja.

Kirjastoon on sijoitettu kotiseutuarkisto.

Sofian Kammari

Sofian Kammari on kirjaston näyttelytila, jossa kuukausittain vaihtuvat mielenkiintoiset ja monipuoliset näyttelyt. Tilan varaamisesta omaa näyttelyä varten voi tiedustella kulttuurisihteeri Tarja Vimparilta (puh. 050 5886 607). 

Sofian Kammarin pohjapiirustus

Sofian Kammari on myös asiakkaiden varattavissa käytettäväksi kirjaston aukioloaikoina erilaisiin tilaisuuksiin. Tilan varaamisesta ei peritä maksua.

päivitetty viimeksi: 01.10.2018 11:23
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta