Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kalastus ja uiminen

[kuva]

Oulujoki ja Kiiminkijoki - kaksi suurinta Utajärven läpi virtaavaa jokea - ovat kovin erilaisia keskenään. Oulujoen voimalaitokset ja rauhalliset kalastusmahdollisuudet muodostavat sopivan vastapainon Kiiminkijoen raivoisille koskille ja vilkkaalle taimenkannalle. Puhdas luonto koko kunnan alueella luo ainutlaatuisen tunnelman ja suojelualueet viehättävät eritoten kokemusten etsijöitä.

Oulujokivarren kalastusalue

Matkailun linkeistä pääset tutustumaan kalastusalueen sivuihin.Sivuilta saat tietoa kalastukseen liittyvistä asioista; lupien hinnat,myyjät, rajoitukset,vesialueet.

Kiiminkijoki

Valjastamaton, 170 kilometriä pitkä Kiiminkijoki Utajärven pohjoisosassa on hieno taimenen, harjuksen, lohen ja hauen virkistyskalastusalue sekä erinomainen melontareitti. Lisätietoja Kiiminkijoen matkailusta: kiiminkijoki.fi

Oulujoki

Ennen kalastajille, kauppamiehille ja tervansoutajille tuttu Vaalan, Utajärven ja Muhoksen kautta Oulujärvestä pohjanlahteen virtaava Oulujoki on säilyttänyt viihtyisyytensä ja omaleimaisen luontoympäristönsä sekä kalajoen leimansa.

Rokua

Erämaahotelli Rokuanhovi järjestää monipuolisia kalastusohjelmapalveluja hotellin läheisyydessä sekä Kainuun merellä, Oulujärvellä. Alueella toimivat säännölliset kirjolohi- ja järvitaimenistutukset kaikkina vuodenaikoina.

Valkeisen virkistysalue

Utajärven Sanginkylässä sijaitseva kirkasvetinen Valkeisjärvi on koko perheen virkistysalue ja vaativankin urheilukalastajan erityiskalastuskohde. Alueella on grillikioski, hyvä uimaranta, vuokravaunuja ja asuntovaunupaikkoja, sähköistetty vuokrakota ja sauna, vuokraveneitä, kota ja nuotiolaavu.

päivitetty viimeksi: 02.05.2019 23:38
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta