Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kulttuuritoimi

Kulttuuritoimen tavoitteena on turvata yhdistyksille toimintaedellytyksiä kulttuuritoimintaan sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tarjota paikkakunnalla monipuolisia kulttuuritapahtumia.

Vuosittain järjestetään:

Kansallisen Veteraanipäivän juhla yhdessä seurakunnan kanssa. 

Kotiseutuviikko heinäkuussa, jonka ohjelmassa yleensä on mm. Kahvitilaisuus kesäasukkaille, Toritapahtuma, kesäteatteria.

Syksyisin valitaan kuntalaisten äänestyksellä Vuoden Roomari - kunniakuntalainen, joka on vienyt paikkakunnan kulttuuria eteenpäin. Roomari paljastetaan Itsenäisyyspäivän juhlassa.

Erilaisia konsertteja, näyttelyita, taiteilijavierailuja... Kulttuuripalvelut myös avustuksin tukee yhdistysten tekemää kulttuurityötä.

Yhteistyökumppaneita ovat erilaiset yhdistykset, seurakunta ja kunnan eri hallinnon alat.

Kulttuuripalvelut huolehtii paikkakunnan perinteiden ja perinnetiedon säilyttämisestä ja tallentamisesta. Kotiseutuarkistoon tallennetaan esim. järjestöjen, osuuskuntien ja yksityisten henkilöiden asiakirjoja (kirjeenvaihtoa, pöytäkirjoja, karttoja, muistiinpanoja, valokuvia yms.) eli faktatietoa. Kotiseutuarkisto on sijoitettu kirjastoon ja se palvelee paitsi tutkijoita myös vanhoista asioista kiinnostuneita kuntalaisia, opiskelijoita jne.

Lisäksi kulttuuritoimistossa tallennetaan suusanallista perinnetietoa; kaskuja, sanontoja, tarinoita, tapatietoa jne. Kulttuuriperintöä Utajärveltä on tallennettu Kirjastovirma -tietokantaan.

Lisätietoja kulttuuripalveluista kulttuurisihteeri Tarja Vimparilta, email: tarja.vimpari(at)utajarvi.fi , puh. 050-5886607.

 

päivitetty viimeksi: 08.01.2020 15:32
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta