Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Tarinoita Utajärveltä -kirjasarja

Utajärven Elinympäristön kehittämisohjelma 2015 -hankkeen kautta kerättiin monenlaista muun muassa suusanallista perimätietoa. Tarinat kirjoitettiin muistiin ja julkaistiin neljänä kirjana - syntyi kirjasarja Tarinoita Utajärveltä.

Sankaritekoja Ahmakselta on 28-sivuinen sarjakuvakirja, joka kertoo Lasse Räisäsen, Lusia Rusintytär Korhosen sekä Pekka Kukkosen vaiherikkaat tarinat. Perimätietoon perustuvien kirjojen tarinat on piirtänyt ja käsikirjoittanut oululainen Ilpo Koskela.

Koppeleista kirkkomaille on Utajärven hautausmaiden tarinallinen opas. Jokaiselta hautausmaalta on valittu yksi tarinankertoja eli vainaja, joka kertoo elämästään Utajärvellä ja valaisee samalla kunnan historiaa. 32-sivuinen kirja sisältää myös kartat kaikista kunnan hautausmaista.

Kuohuissa kulkeneet - Kertomuksia Oulujoelta on 32-sivuinen teos, jossa tervan soutaja, matkustajaveneen kuljettaja, möljän rakentaja ja monet muut eri ammattialojen edustajat kertovat työstään Oulujoella.

Pororaitoja, malmiveneitä ja koskivoimaa on Kurimon ruukin tarina. 40-sivuinen kirja avaa 1800-luvun loppupuolella Särkijärvellä toimineen rautaruukin arkea. Kurimo oli oma pieni yhteisönsä kauppoineen ja kouluineen.

Kirjoja voi ostaa Utajärven kunnanvirastosta, Utajärven kirjastosta, Opastuskeskus Supasta ja Rokuan Health & Spasta. Yhden kirjan hinta on kahdeksan euroa ja koko kirjasarjan hinta 30 euroa. Kirjoja voi tilata myös osoitteesta kirjaamo@utajarvi.fi tai puhelimitse yhteispalvelun numerosta 08 5875 5701. Tilattuihin kirjoihin lisätään viiden euron käsittelymaksu sekä postimaksu ja postiennakkolisä. Kirjoja toimitetaan vain postiennakolla.

Lisätietoja: kulttuurisihteeri Tarja Vimpari, 050 588 6607, tarja.vimpari@utajarvi.fi

 

Kirjat on julkaistu myös selailuversioina. Pääset tutustumaan kirjoihin alla olevista linkeistä:

Koppeleista kirkkomaille, Utajärven hautausmaiden tarinallinen opas 

Kuohuissa kulkeneet, kertomuksia Oulujoelta

Pororaitoja, malmiveneitä ja koskivoimaa - Kurimon ruukin tarina

Sankaritekoja Ahmaksella

 

Tarja Vimpari

Kulttuurisihteeri

Toimiala: Sivistyspalvelut
Toimipiste: Forum, Vanhatie 46
Palvelu: Kulttuuripalvelut
Sähköposti: tarja.vimpari@utajarvi.fi
Puhelin: 050 5886 607

päivitetty viimeksi: 11.06.2019 08:31