Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Korona-avustus yksinyrittäjälle

Utajärven kunta avaa yksinyrittäjien tukeen liittyvän haun 15.4.2020. Haettava tuki on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Tukea myönnetään kunnalle myönnettyjen määrärahojen puitteissa hakemusten saapumisjärjestyksessä. Yksinyrittäjän yrityksen kotikunnan tulee olla Utajärvi.

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, Suomessa toimivaa päätoimista yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Yrittäjä on päätoiminen, jos hän on YEL-rekisterissä tai voi esittää vähintään 20 000 euron vuosittaisen yrittäjätulon tai laskutuksen. Tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta tai rahoitustavasta.

Tuen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pysyttyä lähdes samalla tasolla. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai ennakkoveroilmoitukseen perustuen. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.– 31.8.2020.

Yksinyrittäjä ei saa olla ollut taloudellisissa vaikeuksissa edeltävän 12 kuukauden aikana ennen 16.3.2020. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Verovelkasuunnitelma pitää olla tehtynä ennen tukihakemuksen lähettämistä.

Ohjeet hakemusta varten

Hakua varten täytetään hakulomake, jossa on seuraavat tiedot:

  • Hakijan perustiedot
  • Toiminnan kuvaus
  • Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden ajalta
  • Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi ja esitys saatavan tuen käyttämisestä

Hakemukseen jätettävät liitteet:

  • Yksi seuraavista: tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös, veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
  • Jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista vuoden 2020 myynnin ja kustannusten kehittymisen todentamiseksi
  • Verovelkatodistus

Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot ovat oikeita. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.

Hakulomake ja tarkemmat hakuohjeet

Alla olevasta linkistä voit ladata hakulomakkeen.Täytä lomake, tulosta se, ja allekirjoita. Skannaa allekirjoitettu hakemus ja toimita se kuntaan sähköpostitse, tai vaihtoehtoisesti postitse.

Hakemukset osoitetaan Utajärven kunnan kirjaamoon sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@utajarvi.fi tai postitse osoitteeseen; Utajärven kunta, PL 18, 91601 Utajärvi. Hakemuksen tunnisteeksi tulee laittaa ”Yksinyrittäjän tukihakemus”.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Puutteelliset hakemukset pyydetään täydennettäväksi ja ne otetaan käsittelyyn vasta, kun kaikki tarvittavat tiedot on toimitettu.

Hakemuksista tehdään kirjallinen päätös. Päätös toimitetaan hakijalle sähköpostitse skannattuna.

Tuet maksetaan mahdollisimman pian hyväksytyn päätöksen jälkeen hakemuksessa ilmoitetulle tilille. Tarkista siis huolella, että pankkiyhteystietosi ovat hakulomakkeella.

Lisätietoja antaa:

Vuokko Paso

Yrityspuisto Oy:n ja Utakuidun toimitusjohtaja

Toimiala: Utajärven Yrityspuisto Oy
Elinvoimapalvelut
Johtoryhmä
Toimipiste: Roomari, Vanhatie 29
Palvelu:
Sähköposti: vuokko.paso@utajarvi.fi
Puhelin: 040 632 8805

päivitetty viimeksi: 15.09.2020 16:29

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta