Kirkonmutkan vuokrakodit

Kirkonmutkan alueelle, kauniisiin maalaismaisemiin kirkon kupeeseen on rakentumassa kahdeksan pienomakotitaloa omine kasvimaineen Utajärven kunnan vuokrauskäyttöön. Pienomakotitalot valmistuvat toukokuun 2024 aikana ja asukashaku on käynnissä 31.3.2024 saakka. 

Kaikki kuntakeskuksen palvelut löytyvät alle kilometrin säteeltä. Kirkonmutkan alueen reunamilta lähtee kevyenliikenteen väylä kohti Alakylää ja Roinilaa. Asuinalue sijaitsee Hyvinvointiraitin varrella, johon liittyen on rakennettu idylliset puusillat vesistöjen yli. Alueelta on erinomainen kulku turvallisille kulkuväylille ja ulkoilureiteille, kuten Tervareitistön latu- ja patikointireiteille sekä kunnan valaistulle ladulle, joka kesäisin toimii pururatana. Lähistölle on rakentumassa myös liikennepuisto ja uusi koulurakennus. 

Ilmakuva Kirkonmutkasta Havainnekuva taloista
 
 
Pohjapiirustus ja havainnekuva kaksiosta Pohjapiirustus ja havainnekuva kolmiosta

 

Kirkonmutkan erillistalot 

Muuttamaan pääsee 1.6.2024 alkaen. Vuokrasopimusten tekoa varten varataan aika toukokuulle. Avainten luovutus perjantaina 31.5.2024.

4 kpl                 50,0 m²            kaksio           1mh, oh+ke+s        vuokra 775,00 €/kk
4 kpl                 54,0 m²            kolmio          2mh, oh+ke+s        vuokra 837,00 €/kk

Vuokra ei sisällä lämmitys-, sähkö- eikä vesimaksuja. Vuokralainen tekee oman sähkösopimuksen sähköyhtiön kanssa. Taloissa lämmitysmuotona sähköinen lattialämpö sekä ilmalämpöpumppu. Kaikissa taloissa on sauna. Vesi laskutetaan kulutuksen mukaan kylmästä vedestä (Utajärven kunnan määrittämä taksa), vesiennakko 15,00 €/kk/hlö, tasauslaskut puolivuosittain kesäkuun lopussa ja joulukuun lopussa, ensimmäiset tasauslaskut joulukuun 2024 lopussa. Jätehuolto sisältyy vuokraan. Jäteastiat sijoitetaan alueelle tultaessa tontin alkupäähän.

Kirkonmutkan erillistaloja koskeva lisätieto:

Talot 1-4 sijaitsevat Kirkonmutkan tontin itäisellä/oikealla puolella ja talot 5-8 tien läntisellä/vasemmalla puolella. Jokaiselle talolle kuuluu kaksi (2) autopaikkaa ja varasto asunnon välittömässä läheisyydessä.

Taloihin kuuluu yksinomainen käyttöoikeus ja huolto- ja kunnossapitovastuu kohdalla olevaan nurmialueeseen rajoittuen kulkuväyliin, aitoihin tai muihin tontin rajoihin. Vuokralainen vastaa huoneistonsa hallintaan kuuluvien piha-alueiden, kuistien ja terassien puhtaanapidosta, mukaan lukien veden, lumen, jään ja roskien poistosta. Vuokralainen vastaa huoneistonsa hallintaan kuuluvan piha-alueen yllä- ja kunnossapidosta, mukaan lukien istutukset. Tekninen tila, jätekatos ja rakennusten väliin jäävä ajoväylä sekä muut piha-alueet, jotka eivät kuulu asuntojen hallintaan jäävät vuokranantajan hallintaan.

Vuokrasopimukseen liitetään asemapiirros, johon on merkitty rakennusten sijainti ja kunkin talon hallintaan kuuluva alue. Vuokralaisen on annettava vakuus vuokrasuhteeseen liittyvien velvoitteiden toteutumisen turvaamiseksi. Vakuus 2000,00 euroa, vakuudelle ei makseta korkoa. Vakuus on asetettava ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista ja avainten luovuttamista. Vakuus maksetaan Utajärven kunnan tilille.

Tarkistamme hakijoiden luottotiedot, asukkaaksi valituilla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä.

Asunnot ovat savuttomia mikä tarkoittaa, että tupakointi on kielletty sisätiloissa. 

Kirkonmutka 8 as 1                  kaksio               50,0 m²            1mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 2                  kaksio               50,0 m²            1mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 3                  kolmio              54,0 m²            2mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 4                  kolmio              54,0 m²            2mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 5                  kolmio              54,0 m²            2mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 6                  kolmio              54,0 m²            2mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 7                  kaksio               50,0 m²            1mh, oh+ke+s
Kirkonmutka 8 as 8                  kaksio               50,0 m²            1mh, oh+ke+s

Kirkonmutkan asukashaku

Hakuaika on 21.2.-31.3.2024.
Linkki sähköiseen hakemukseenLinkki ulkoiselle sivustolle

Määräaikaan 31.3.2024 mennessä saapuneet asuntohakemukset ovat mukana asukasvalinnassa.

Asukasvalinnat tekee Utajärven kunnan elinympäristöjohtaja (KH 6.2.2024 § 31). Asukasvalinnat tehdään huhtikuun alussa siten, että valinnat ovat lainvoimaisia ennen huhtikuun loppua. Valituille ilmoitetaan valinnoista niin, että saavat tiedon valinnoistaan huhtikuun aikana.

 

päivitetty viimeksi: 14.03.2024 09:59