Osallistu ja vaikuta


Kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa Utajärven kunnan toimintaan useilla eri tavoilla. Asukkaiden kuuleminen sekä vuorovaikutus päättäjien ja kuntalaisten kesken on tärkeää, jotta kuntamme olisi mahdollisimman elinvoimainen ja hyvinvoiva. Kuntalainen voi vaikuttaa ja osallistua kunnan toimintaan useilla tavoilla. Näitä ovat muun muassa:

  • äänestäminen tai asettuminen ehdolle vaaleissa
  • osallistuminen vaikuttamistoimielinten toimintaan ja päätöksenteon valmisteluun
  • palautteet, kuntalaisaloitteet ja kehitysideat
  • osallistuminen keskustelu- ja kuulemistilaisuuksiin
  • aktiivinen ja kehittävä keskustelu kunnan toiminnasta

Kuntalaisaloite


Kunnan asukkailla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Kunnan on ilmoitettava aloitteen tekijälle aloitteen perusteella tehdyt toimenpiteet. Lisäksi aloitteista ja tehdyistä toimenpiteistä tiedotetaan kunnan valtuustolle vähintään kerran vuodessa. Myös alle 18-vuotiaat voivat tehdä kuntalaisaloitteen.

Palveluun liittyvät asiointikanavat

Anna palautetta kunnan palveluista

Voit lähettää palautetta Utajärven kunnalle tällä lomakkeella. Voit lähettää meille kysymyksiä tai saattaa tietoomme kehitysideoita, epäkohtia sekä kiitosta. Mielipiteesi on meille tärkeä!

Siirry verkkoasiointiin

Jätä yhteydenottopyyntö

Tällä verkkolomakkeella voit jättää yhteydenottopyynnön. Valitse lomakkeelta asia mitä palvelua yhteydenottopyyntösi koskee, niin se ohjautuu asiasta vastaavalle taholle. Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pian.

Siirry verkkoasiointiin

Utajärven kunnan keskustelukanava

Utajärven kunnan keskustelukanavalla kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat, kunnan viranhaltijat ja kaikki muut voivat keskustella ajankohtaisista asioista.

Keskustelukanava on moderoitu, ja Utajärven kunta pidättää oikeuden olla julkaisematta hyvän tavan vastaisia viestejä.

Siirry verkkoasiointiin

Kuntalaisaloite.fi

Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä palvelussa mukana oleville kunnille kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Siirry verkkoasiointiin

 

päivitetty viimeksi: 16.03.2024 12:55