Saavutettavuus

Julkishallinnon verkkosivuja koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi, jonka tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle. Lisää tietoa saavutettavuudesta: Saavutettavuusvaatimukset.fi.

Utajarvi.fi -sivuston saavutettavuusseloste

Digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa Utajärven kunnan tavoitteena on pyrkiä vähintään WCAG -ohjeiston mukaiseen AA- tai sitä parempaan tasoon, mikäli se on kohtuudella mahdollista.

Tämä saavutettavuusseloste koskee utajarvi.fi-sivustoa. Palvelun saavutettavuusarvio perustuu organisaatioon itsearviointiin, ja palvelun teknisen toteutuksen osalta on Galaxo Oy:n arviointiin. Selostetta on päivitetty viimeksi 29.4.2024.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää lain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset WCAG v2.1 -tason AA mukaisesti seuraavin havaituin puuttein.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava

Asiakirjat

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:
Sivustolla on tiedostoja kuten asiakirjoja, dokumentteja ja tulostettavia lomakkeita, jotka eivät ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Mikäli sivustolta löytyy ei-saavutettavia tiedostoja, joita tarvitsette pikaisesti saavutettavassa muodossa, voit pyytää niitä saavutettavuuspalautteen kautta.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Seuraavat sivuston ei-saavutettavat sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin:

  • kartat, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön (esim. maastokartat)
  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. pdf), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Ilmoita siitä meille ja teemme parhaamme, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista. Voit ottaa yhteyttä joko verkkolomakkeella tai sähköpostilla.

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella

Palautteen voit antaa myös sähköpostitse; kirjaamo@utajarvi.fi.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

päivitetty viimeksi: 29.04.2024 08:05