Nuorisotila ja kerhotoiminta

Utajärven nuorisotila eli nuokkari sijaitsee Nuoriso- ja liikuntatalolla, osoitteessa koulutie 8.             

Nuorisotila on turvallinen säännöllisesti avoin olohuone nuorille, jossa voi viettää aikaansa musisoiden, kokoustaen, pelaillen tai vain oleskellen.

Nuorisotalo on avoinna alakouluikäisille, yläkouluikäisille ja sitä vanhemmillekin nuorille. Ohjattuun toimintaan osallistumisen ja kaverien tapaamisen lisäksi nuorisotilalla voi pelata erilaisia pallo-, konsoli- ja lautapelejä. Talolla voi myös kokkailla, askarrella, kuunnella musiikkia tai vaikka oleilla sohvalla. Avoin tilatoiminta on tarkoitettu pääsääntöisesti 7-17-vuotiaille. Erikois- ja teemailtoja järjestetään kerran kuussa pois lukien lomakuukaudet.

Nuokkarin toiminnoista tiedotetaan aktiivisesti nuokkarin sosiaalisen median kanavissa. Nuorisotila on päihteetön ja turvallinen ajanviettopaikka, jossa on aina paikalla aikuisia nuorisotyön ammattilaisia. 

Nuorisotilan säännöt ja aukioloajat 

Nuorisotilan säännöt arkisin: 

  1. Nuorisotila on päihteetön tila, sisällä ei myöskään vapeteta.
  2. Nuorisotila avataan klo 15, jonka jälkeen voi kuunnella musiikkia, pelata biljardia ja pleikkaria.
  3. Nuorisotila on käytössä klo 15-18 alle 12-vuotiaille. Klo 18-20 nuorisotilalla on K12-ikäraja.
  4. Yli 15-vuotiaille teemaillat kerran kuukaudessa.
  5. Pukuhuoneissa oleskelu on sallittu vain liikuntasalivuoroa odottavilla.
  6. Välinevarastoon mennään vain, kun sieltä haetaan liikuntavälineitä. Muu oleskelu siellä on kielletty.
  7. Nuorisotilassa käyttäydytään ystävällisesti muita kohtaan.
  8. Kokoustila Nuokussa olevat kokoukset huomioidaan nuorisotilassa.
  9. Yleisestä siisteydestä huolehditaan yhteisesti.
  10. Nuorisotila on avoinna lukiolaisille hyppytuntien aikana.

Nuorisotilan aukioloajat:

Maanantai 15 - 20
Tiistai 15 - 20
Keskiviikko 15 - 20
Torstai 15 - 20
Perjantai 15 - 20

Kerhotoiminta 

Kerhotoiminnan tarkoituksena on edistää kouluikäisten lasten kasvua ja kehitystä heidän ikäkaudelleen sopivalla tavalla. Utajärven kunta toteuttaa palvelun yhteistyössä Utajärven 4H-yhdistys ry:n kanssa.

Järjestämme myös yhteistyössä usean eri sektorin toimijoiden kanssa ohjattua ja laadukasta harrastamista turvallisessa ympäristössä. Tuemme omalta osaltamme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia vahvistamalla sosiaalisia kanssakäymistaitoja, ennaltaehkäisemällä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, sekä mahdollistamalla uudet harrastus- ja liikkumiskokemukset.
Nuoriso- ja liikuntapalveluiden kerhoista osa on yleiskerhoja, joissa toiminta vaihtelee kerhokerran mukaan liikunnasta leipomiseen. Yleiskerhojen lisäksi tarjolla on liikuntaan, kulttuuriin ja kädentaitoihin liittyviä kerhoja. Kerhot toimivat pääsääntöisesti nuoriso- ja liikuntatalon yhteydessä, mutta myös muissa kunnan tiloissa.

Kerhoja ohjaavat kunnan nuoriso - ja liikuntapalveluiden työntekijät, Utajärven 4H:n työntekijät tai muut kokeneet ohjaajat.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla utajärveläisille peruskoulun 1.-9. vuosiluokan oppilaille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Harrastustoiveiden vaihtelevuuden vuoksi osa kerhoista järjestetään niin sanottuina monitaide- ja monilajikerhoina, näin osallistujat saavat tutustua sekä kokeilla useita eri taide- ja liikuntalajeja.

Utajärven 4H-yhdistys ry

 

 

 

päivitetty viimeksi: 05.04.2024 09:05