Sofian Kammari

Sofian Kammari on Utajärven kirjastossa sijaitseva näyttelytila, joka toimii myös kirjaston kokoontumis- ja tapahtumatilana. Kammari on nimetty kirjaston ensimmäisen kirjastonhoitajan, 1800-luvulla eläneen pastorin rouva Sofia Heikelin mukaan.

Näyttelyt

Sofian Kammarissa järjestetään kuukausittain erilaisia näyttelyitä valokuva- ja taidenäyttelyistä kädentöihin ja veistoksiin. Tilan kolmella seinällä on kiinteät ripustuskiskot, joiden varaan töitä voi asettaa. Lisäksi neljännellä seinällä on jonkin verran vapaata seinätilaa töiden esittelyä varten. Pöytätilaa näyttelyesineitä varten järjestetään tarpeen mukaan. Tilassa voi pitää myös myyntinäyttelyitä; myyntityö on näyttelyasettajan omalla vastuulla.

Tilan varauksesta omaa näyttelyä varten voi tiedustella kirjaston henkilökunnalta (puh. 050 444 0029) tai kulttuurituottaja Antti Viitalalta (puh. 040 643 0920). Tilan varauksesta ei peritä maksua.

Tapahtumat ja kokoontumiset

Sofian Kammari toimii kirjastossa myös tapahtumatilana ja kokoontumispaikkana. Tilaan mitoitettu 30 istumapaikkaa, lisäpaikkoja voidaan järjestää enintään 40 hengelle. Tilassa on langaton WiFi-yhteys ja mahdollisuus käyttää kirjaston liikuteltavaa älytaulua esitysten tukena. Tilassa on myös piano. Huomioithan, että Sofian Kammari on käytössä vain kirjaston palveluaikoina, ei itsepalveluajalla.

Tilan varauksesta kokoontumisia ja esityksiä varten voi tiedustella kirjaston henkilökunnalta (puh. 050 444 0029). Tilan varauksesta ei peritä maksua.

päivitetty viimeksi: 21.02.2024 15:32