Utajärven torimakasiinin kesänäyttely Pakanamaan kartturi
03.06.2024 11:00 - 04.08.2024 17:00
Julkaistu 03.06.2024Tuomo Vuoteenoma on Oulussa 1980 syntynyt monitaiteilija, jonka tuotantoa on nähty laajalti eteläisemmässä Suomessa ja ulkomailla. Hän toimii Joutsassa sijaitsevan KITA - Kineettisen taiteen talon taiteellisena johtajana. Taidelaitos Haihatuksen yhteyteen 2022 perustetussa erikoisgalleriassa järjestetään vuosittain vaihtuva kesänäyttely, monitaidetapahtumia sekä talvisin valotaidetta ja lumenveistoa.

Tuomo Vuoteenoma on Oulussa 1980 syntynyt monitaiteilija, jonka tuotantoa on nähty laajalti eteläisemmässä Suomessa ja ulkomailla. Hän toimii Joutsassa sijaitsevan KITA - Kineettisen taiteen talon taiteellisena johtajana. Taidelaitos Haihatuksen yhteyteen 2022 perustetussa erikoisgalleriassa järjestetään vuosittain vaihtuva kesänäyttely, monitaidetapahtumia sekä talvisin valotaidetta ja lumenveistoa.

Omassa työskentelyssään hän tuottaa nykyisin pääasiassa liikkuvia veistoksia Kitagallerian vuosittaisiin näyttelyhin, joista ne lähtevät monesti kiertämään muita gallerioita ja esillepanoja. Kineettisen taiteen näyttelyiden yhteyteen järjestetään usein nuorten työpajoja, joissa osallistujat saattavat tutustua erilaisiin kineettisiin ilmiöihin.

Utajärven näyttely on taiteilijan ensimmäinen synnyinseudulleen tuottama kuvataidekokonaisuus. Näyttelyn kineettinen veistoinstallaatio, Toivonrannan pyhimys, on syntynyt pääasiassa keittiöromusta, joka muodostaa teknologiauskovaisen muotokuvan tulevaisuuteen tähyävästä henkilöstä. Pakanamaan kartat ovat taas koivupuun lahottajasienten tuottamia karttamaisia objekteja, jotka taiteilija on kerännyt ja työstänyt näyttelyssä koettavaan muotoon. Istuindiskossa taas pääsemme onnekkaasti todistamaan, mitä huonekalut puuhaavat, kun ketään ei ole läsnä.

 

päivitetty viimeksi: 07.06.2024 09:51