Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Asuminen ja ympäristö

Utajärven kirkonkylän ja Oulun keskustan välillä on autolla ajaessa vain tunnin mittainen etäisyys. Junalla etäisyys on 45 minuuttia. Utajärvi on edelläkävijä monessa suhteessa; koko kunnan alueen kattava valokuituverkko ja sähköisten palveluiden kokonaisuus ovat vieneet kuntalaista ajallisesti lähemmäksi maailman sykettä.

Tekniikasta katseensa nostava näkee luonnonläheisen ja kauniin ympäristön, joka kutsuu rauhoittumaan. Rokuan upeat maastot tarjoavat koettavaa retkeillen tai vaikkapa maastopyöräillen. Liikunnan iloa on tarjolla ympäri vuoden; kirkonkylän skeittipuisto, liikuntatalo sekä jäähalli luovat paljon mahdollisuuksia.

Hiilipäästöjään rajoittava HINKU-kunta tuottaa kaukolämpönsä ekologisesti Kinnusen myllyn sivutuotteena syntyvällä kauran kuorella ja edistää yrittäjyyttä alueellaan kaavoittamalla Mustikkakankaalle häiriöttömän sähkön teollisuusaluetta ja uutta työpaikka-aluetta valtatie 22:n varteen.

Utajärven kunnan rakentajan kaverit palvelevat kaikkia Utajärvelle rakentamisesta kiinnostuneita ja rakennushankkeen vaiheissa on tarjolla apua. Rakentajan kaverit auttavat rakentajaperhettä kaikissa rakennushankkeeseen liittyvissä asioissa.

”Otamme kuvainnollisesti rakentajaperhettä kädestä kiinni. Etsimme yhdessä paikkoja unelmien kodille ja tuemme mahdollisimman hyvään lopputulokseen johtavissa ratkaisuissa”, kuvailee kunnan kaavoitusinsinööri Tiia Possakka.

Turvallinen ja edullinen asuminen ovat tärkeitä teemoja Utajärvellä; maksuttoman varhaiskasvatuksen ja pienen koululaisen turvallisen arjen puolesta puhuva kunta kehittää uudenlaisia asumisen ympäristöjä.

 

Utajärvelle rakennetaan maailman ensimmäinen GeoHouse-älykylä

GeoHouse Älykylä

Lue Lisää GeoHouse-Älykylästä

 

"Utajärvi luo edellytyksiä onnelliselle elämälle"

 

päivitetty viimeksi: 24.06.2020 14:27