Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kaavoitus

Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat ovat syksyllä 2020 päättäneet sopia yhteistyöstä maankäytön ja kaavoituksen osalta. Utajärven kunnan kaavoituspäällikkö ja Muhoksen kunnan kaavoittaja muodostavat Oulujokilaakson maankäytön ja elinympäristön suunnittelutiimin.

Kaavoituksella tarkoitetaan usealla eri tasolla tapahtuvaa maankäytön suunnittelua. 

Utajärven arvot kaavoittamisessa ovat: ekologisuusyhteisöllisyys ja hyvinvointi.

Kaavoituksella turvataan alueellinen kehittyminen

Kaavoitus on tulevaisuudessa yksi kunnan merkittävimmistä tehtävistä. Kaavoituksella turvataan alueellinen kehittyminen ja ohjataan kehitystä haluttuun suuntaan. Kaavoituksella muodostetaan sopivia tontteja esimerkiksi asumiseen, yrittämiseen ja kaupan palveluille. Myös puisto- ja viheralueiden sijoittamisella on suuri merkitys alueen viihtyvyyteen.

Kaavoituksella vaikutetaan siis alueen toimivuuteen, energiatehokkuutteen, turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Kunnan kaavoitusmonopoli keskittyy yleiskaavoihin ja asemakaavoihin.

Kaavoitusta ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki, sekä -asetus. Laki määrittää alueiden käytön suunnittelujärjestelmän, jonka mukaan kunta järjestää ja ohjaa alueidensa käyttöä yleis- ja asemakaavoilla. Laki määrää myös suunnitteluprosessin etenemisen yksityiskohtia.

Kaavoitus

Kaavoitukseen liittyvät asiat

Toimiala: Elinympäristöpalvelut
Toimipiste:
Palvelu: Kaavoituspalvelut
Sähköposti: kaavoitus@utajarvi.fi
Puhelin:

 

päivitetty viimeksi: 22.08.2022 11:24

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta