Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Ponteman tuulivoimapuiston osayleiskaava

Tuulipuisto Pontema Oy suunnittelee Ponteman alueelle 50 tuulivoimalan kokonaisuutta. Hankealue sijaitsee noin 20 km Utajärven kunnan keskustasta koilliseen. Suunnitellun tuulivoimapuiston kokonaisteho olisi noin 400 MW ja yksittäisen tuulivoimalan teho noin 8 MW. Voimaloiden maksimikorkeudeksi on suunniteltu 300 metriä.

Tavoitteena on laatia tuulivoimarakentamisen mahdollistava, maankäyttö- ja rakennuslain 77 § mukainen yleiskaava, jolloin rakennusluvat voimaloiden rakentamiseen voidaan myöntää yleiskaavan perusteella. Yleiskaavalla ohjataan tuulivoimaloiden rakentamista ja niiden toimintaan liittyvää maankäyttöä.

Utajärven valtuusto on hyväksynyt Tuulipuisto Pontema Oy:n kaavoitushakemuksen kokouksessaan 27.8.2020 § 57. Tuulivoimapuiston suunnittelu on päätetty tehdä kaavoituksen ja ympäristövaikutusten arvioinnin yhteismenettelyllä, joka on tullut mahdolliseksi lakimuutoksen myötä vuonna 2017. Tämä tarkoittaa selkeämpää prosessia, jossa kaavoitus ja ympäristövaikutusten arviointi kulkevat käsi kädessä ja kaavoitus pohjautuu aina uusimpiin selvityksiin. 

Tuulivoimapuiston suunnittelu on valmisteluvaiheessa ja YVAL 5 § mukainen yhteismenettelystä sopiminen on meneillään.

Valmistelun etenemisestä koostetaan tietoa tälle sivulle.

Tiia Possakka

Kaavoituspäällikkö

Toimiala: Elinympäristöpalvelut
Toimipiste: Tekninen toimisto, Kirkkotie 27
Palvelu: Kaavoituspalvelut
Rakentajan kaverit
Sähköposti: tiia.possakka@utajarvi.fi
Puhelin: 050 5917 240

päivitetty viimeksi: 26.10.2020 12:05

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta