Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Toiminnan järjestäminen

Utajärven kunta järjestää perusopetuslain mukaista koululaisten aamu – ja iltapäivätoimintaa Utajärven koululla sekä Nuoriso- ja liikuntatoimen tiloissa.  Toiminta on tarkoitettu 1 – 2 – luokkalaisille ja oppilaille, joille on tehty erityistä tukea koskeva päätös. Toimintaa tarjotaan myös esikoululaisille.

Haku toimintaan

Seuraavan lukuvuoden toimintaan haetaan toukokuussa. Hakulomakkeita saa kunnan yhteispalvelupisteestä ja myös koululta.  Hakuajasta informoidaan koululla, Tervareitti-lehdessä ja kunnan www-sivulla. Päätökset valinnoista ilmoitetaan huoltajille postitse viimeistään kuukauden kuluessa hakuajan päättymisen jälkeen. Irtisanominen toiminnasta tapahtuu 14 vrk kuluessa kirjallisesti. Toimintaan voi hakea myös kesken toimikauden.

Lomakkeet

Hakulomakkeiden täyttäminen

Hakulomakkeisto on kaksiosainen. Huoltajan tulee täyttää sekä varsinainen hakulomake että esitietolomake. Osoitetiedot ovat hakulomakkeessa. Toimintaan osallistumisesta peritään koko kuukauden toimintamaksut. Vaihtoehtoisina toimintamuotoina ovat pelkkä aamutoiminta, aamu- ja iltapäivätoiminta klo 15 saakka (3 tuntia apip toimintaa), aamu- ja iltapäivätoiminta klo 16 saakka (4 tuntia apip toimintaa) ja aamu- ja iltapäivätoiminta klo 17 saakka (apip toimintaa yli 4 tuntia).

Toiminnasta perittävät maksut ovat kunnan päätöksen mukaisesti seuraavat:

  • Pelkkä aamutoiminta klo 7.00 – 8.50       30 €/kk
  • aamu- ja iltapäivätoiminta klo 15 saakka 50 €/kk
  • aamu- ja iltapäivätoiminta klo 16 saakka 60 €/kk
  • aamu- ja iltapäivätoiminta klo 17 saakka 70 €/kk

Toiminta

Aamutoiminta järjestetään Utajärven koulun esiopetusluokissa. Iltapäivätoiminta siirtyy viimeistään klo 15 alkaen Nuoriso- ja liikuntatalolle. APIP-toimintaa järjestetään kaikkina koulupäivinä lauantai- koulupäivää ja koulujen loma-aikoja lukuun ottamatta. Aamutoimintaa järjestetään klo 7 – 8.50 ja iltapäivätoimintaa klo 12 – 17. Aamulla toiminta on omatoimista, iltapäivätoiminta on tavoitteellista ja ohjattua. Aamutoiminnan aikana ei tarjota aamupalaa.

Iltapäivätoiminnan sisältöalueita ovat leikki ja vuorovaikutus, ulkoilu ja liikunta, kädentaidot ja askartelu, arkiaskareet ja kestävä kehitys, mediataidot, kirjallisuus ja muut ajankohtaisteemat, jotka noudattelevat vuodenaikojen kulkua. Toimintaan sisältyy myös mahdollisuus läksyjen tekemiseen, lepoon ja rauhoittumiseen. Toiminta on luonteeltaan kerhomaista ja toimintatapoja suunnitellaan ja ideoidaan myös lasten kanssa. Iltapäivätoiminnassa tarjotaan välipala klo 14. Välipala syödään koulun ruokalassa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma on luettavissa toimintapaikassa ja myös www-sivuilla. Iltapäivätoiminnassa olevilla lapsilla on mahdollisuus osallistua myös esim. koulun järjestämään kerhotoimintaan. Alkavista kerhoista tiedotetaan erikseen.

Vakuutukset ovat voimassa lasten osalta samoin kuin koulussakin.

Toimintaan tutustuminen

Syyslukukauden alkavalla viikolla järjestetään tutustumispäivä aamu- ja iltapäivätoimintatiloihin. Paikalla ovat myös kaikki ohjaajat ja toiminnan koordinaattori. Tutustumispäivän ajankohta ilmoitetaan päätösten postittamisen yhteydessä.

Ohjaajat

Aamu- ja iltapäivätoimintaa ohjaavat koulun koulunkäynninohjaajat. Utajärven koulun ohjaajiin saa yhteyden apip- toiminnan omasta puhelinnumerosta 050-4327440. Huoltajia pyydetään välittömästi ilmoittamaan mahdollisista muutoksista ohjaajille. Ilmoittamatta jätetystä peruuntuneesta aamu- tai iltapäivätoimintapaikasta menee maksu sopimuksen mukaisesti.

Toiminnan arviointi

Utajärven kunnan laatujärjestelmän mukaisesti toimintoja arvioidaan ja huoltajilta kerätään palautetta toiminnasta. Palaute auttaa meitä edelleen kehittämään aamu- ja iltapäivätoiminnan eri alueita palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Osallistumme säännöllisesti myös opetushallituksen järjestämään valtakunnalliseen laadunarviointiin.

Yhteydenotot

Rehtori Erkki Väänänen
Sähköposti: erkki.vaananen(a)utajarvi.fi
Puhelin: (08) 587 557 14 / 050  304 7102

Apip-toiminnan koordinaattori Sari Nissinen
Sähköposti: sari.nissinen(a)utajarvi.fi
Puhelin: 050 430 8912

 

päivitetty viimeksi: 28.04.2019 16:31
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta