Kasvatus ja opetus

Tuemme lapsiperheitä tarjoamalla maksuttoman varhaiskasvatuksen ja muita huomattavia etuja. Varhaiskasvatusmaksut ovat iso menoerä lapsiperheissä, joten halumme tukea ja helpottaa perheiden arkea. Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvien esikoululaisten varhaiskasvatus on myös maksutonta. Kunnassamme on myös käytössä lasten kotihoidontuen kuntalisä, ja sen suuruus on 300 € kuukaudessa.

Ensimmäiselle vuosiluokalle siirtyvillä on laajennettu oikeus varhaiskasvatukseen. Tällä haluamme turvata jokaiselle lapselle turvallisen siirtymisen varhaiskasvatuksesta kouluun ja helpottaa perheiden kesälomien järjestelyjä.

Aamu- ja iltapäivätoiminta on mahdollista myös 3.luokkalaisille. Meillä 0.-3. -luokkalaiset ovat oikeutettuja aamu- ja iltapäivätoimintaan, jossa pyritään huomioimaan lasten tarpeet.

Päiväkodissamme lapsi kohdataan yksilönä

Keisarintien päiväkodissa toiminta tapahtuu pitkälti pienryhmissä, jolloin lapsen yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Päiväkodin päämääränä on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun, kehityksen ja oppimisen tukeminen yhteistyössä vanhempien kanssa. Tarjoamme laadukasta ja lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa varhaiskasvatusta.

Laadukasta opetusta esikoulusta lukioon saakka

Utajärven koulussa toimii esiopetus, perusopetus ja lukio. Koulu järjestää myös kunnan aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan. Utajärven koulun tavoite on antaa tasokasta opetusta ja kasvatusta ajanmukaisessa ja viihtyisässä oppimisympäristössä, jossa vallitsee turvallinen, kiireetön ja innostava ilmapiiri.

Opetusta järjestetään nykyaikaisilla menetelmillä ja välineillä. Tieto- ja viestintätekniikka on vahvasti opetuksessa mukana, mm. opetustiloissa on käytössä nykyaikaiset esitys –ja opetusvälineet, ja oppilaslaitteita on koululla jokaiselle oppilaalle. Lisäksi 3.- ja 6.-luokkalaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaiset Chromebook-laitteet tukemaan oppimista.

Lukiomme tarjoaa opiskelijoille huikeat edut

Utajärven lukio tarjoaa enemmän etuja ja mahdollisuuksia kuin useampi muu lukio. Meillä ei tarvitse maksaa oppikirjoista, yli 5 km pituisista koulumatkoista, läppäristä eikä kotimaan opintomatkoista. Opiskelijat saavat myös ajokortin maksutta, sekä 300 euron hyvinvointipassin vuodessa. Utajärven lukio on mukana myös kansainvälisessä toiminnassa. Ulkomaan opintomatkoihin omavastuu kerätään pääasiassa yhteisellä varainkeräyksellä. Jos opiskelija tarvitsee asunnon opiskelun ajalle, siitäkään ei tarvitse maksaa isoja summia.

Jari Kettukangas

Rehtori, kasvatusjohtaja

Toimiala: Johtoryhmä
Kasvatuspalvelut
Toimipiste: Utajärven koulu ja lukio, Laitilantie 8
Palvelu: Opetuspalvelut
Sähköposti: jari.kettukangas@utajarvi.fi
Puhelin: 050 5673 335

päivitetty viimeksi: 04.04.2024 08:24