Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kouluruokailu

Koulu- ja päiväkotiruokailun suomi.fi-palvelun löydät tästä linkistä.

Täysipainoinen ja maistuva koululounas tukee koululaisen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan läpi koulupäivän. Ravitsemisen lisäksi koululounaalla on tärkeä tehtävä päivän katkaisevana lepohetkenä oppituntien keskellä. Virkistymishetken ja energiatankkauksen ohella kouluruokailu on myös oppimistilanne. Tavoitteena on opetella uusia makuja, terveellisiä ruokatottumuksia, hyviä ruokailutapoja sekä ruokakulttuuria.

Oppilaille tarjotaan jokaisella aterialla lämmin pääruoka lisäkkeineen, ruokajuomaa, leipää sekä ravintorasvaa.

Koululounaan valmistamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksien mukaisesti monipuoliseksi, vaihtelevaksi ja ravitsemuksellisesti täysipainoiseksi kokonaisuudeksi.

Ruokalistasuunnittelussa toteutetaan viiden viikon kiertävää ruokalistaa, joka pohjautuu seudulliseen ruokalistaan. Ruokalistoilla näkyvät myös vuodenajat ja juhlapyhät. Raaka-aineissa suosimme mahdollisimman paljon lähiruokaa, kuten Viskaalin tilan lihaa ja lähialueiden kasviksia.

Oppilaiden erityistarpeet ja -ruokavaliot pyritään huomioimaan kouluruokailun järjestämisessä. Erityisruokavaliosta toimitetaan lääkärin, ravitsemusterapeutin tai terveydenhoitajan lausunto. Kasvisruokavaihtoehto on joka päivä tarjolla kasvisruokailijoille.

Ruokalistat

Anne Hamari

Ruokapalvelutyönjohtaja

Toimiala: Elinympäristöpalvelut
Toimipiste: Utajärven koulu ja lukio, Laitilantie 8
Palvelu: Ateriapalvelut
Sähköposti: anne.hamari@utajarvi.fi
Puhelin: 040 663 9650

Mari Karilainen

Ateriapalvelupäällikkö

Toimiala: Elinympäristöpalvelut
Toimipiste:
Palvelu: Ateriapalvelut
Sähköposti: mari.karilainen@muhos.fi
Puhelin: 044 497 0035

päivitetty viimeksi: 08.01.2024 13:49

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta