Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Oppilashuolto

Oppilaan asioita hoitaa ensisijaisesti luokanvalvoja. Esimerkiksi oppilaalla ilmenevistä ongelmista kotiin ottaa yhteyttä ensimmäiseksi luokanvalvoja. Muita oppilashuoltoon liittyvien asioiden asiantuntijoita koululla ovat opinto-ohjaaja, erityisopettajat, koulukuraattori, Etsivä nuorisotyöntekijä ja rehtori.

Koulukuraattori

Koulukuraattori on koulun sosiaalityöntekijä, jonka työ painottuu yläkoulujen
oppilaisiin. Lukiolaisia ja alakoulun oppilaita hän ottaa vastaan tarvittaessa. Koulukuraattorin työaika on kaksi työpäivää viikossa.

Koulukuraattoriin voi ottaa yhteyttä

 • oppilas tai hänen huoltajansa
 • koulutoverit
 • opettaja
 • oppilashuoltoryhmä
 • Koulukuraattori voi myös itse ottaa yhteyttä oppilaaseen

Koulukuraattorin puoleen voi kääntyä, jos on esimerkiksi

 • koulunkäyntivaikeuksia (koulutyöhön vaikuttavia ongelmia tai ongelmia kaverisuhteissa. Oppimisongelmat hoitaa opetushenkilöstö.)
 • vaikeuksia vapaa-aikana (kavereiden kanssa, harrastuksissa) tai ongelmia kotona (riitaa, päihteiden käyttöä, mielenterveysongelmia)
 • henkilökohtaisia ongelmia (yksinäisyyttä, masennusta)
 • kasvatuksellisia ongelmia

Koulukuraattorin työnkuva koostuu suurimmaksi osaksi kahdenkeskisistä luottamuksellisista keskusteluista oppilaan kanssa mm. koulunkäyntiin, sosiaalisiin suhteisiin ja vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä ja välittää tietoa saatavilla olevista palveluista.

Riikka Huhtakangas

Koulukuraattori

Toimiala: Oulunkaaren kuntayhtymä
Toimipiste: Utajärven koulu, Laitilantie 8
Palvelu: Oppilashuolto
Sähköposti: riikka.huhtakangas@oulunkaari.com
Puhelin: 050 310 7034

Etsivä nuorisotyöntekijä

Koulun oppilashuollon tukena varsinkin 9-luokkalaisten osalta on etsivä nuorisotyöntekijä, joka on aloittanut kesän aikana työnsä Utajärven kunnassa.

Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on olla tukemassa nuorta häntä itseään askarruttavissa asioissa ja ongelmissa. Toiminnan kautta nuorta autetaan löytämään mielekästä ja järkevää tekemistä oman näköisen polkunsa löytämiseksi. Etsivä nuorisotyö keskittyy niihin nuoriin, jotka ovat vaarassa keskeyttää opintonsa tai eivät ole löytäneet opiskelu-, työharjoittelu- tai työpaikkaa.

Yhteistyön lähtökohtana ovat vapaehtoisuus, luottamus sekä nuoren omat toiveet ja tavoitteet. Työskentely muotoutuu yksilöllisesti nuoren oman tilanteen mukaan.

Yhteyttä etsivään nuorisotyöntekijään voi ottaa nuori itse, huoltaja tai nuoren lähipiiri. Yhteydessä voi olla myös, jos olet huolissasi kaveristasi!

Etsivä työ auttaa sinua 15–29 -vuotias nuori, kun   

 • suunnittelet tulevaisuuttasi
 • etsit opiskelu-, työharjoittelu- tai työpaikkaa
 • olet vailla mielekästä ja järkevää tekemistä
 • arjen rutiineista selviäminen on hankalaa
 • tarvitset tukea ja apua itsenäistymisessäsi
 • haluat jutella luottamuksellisesti elämän pienistä taikka suurista asioista 

Eli näin asiat etenevät: ota yhteyttä, sovitaan tapaaminen, kartoitetaan tilanne, ja suunnitellaan jatko yhdessä. Yhteyden minuun saat soittamalla, tekstarilla, sähköpostilla, Facebookissa tai käymällä Hyvinvointitalolla, jossa toimistoni sijaitsee.

Katja Holappa

Etsivä nuorisotyöntekijä

Toimiala: Hyvinvointipalvelut
Toimipiste: Hyvinvointitalo, Kirkkotie 32
Palvelu: Nuoriso- ja liikuntapalvelut
Sähköposti: katja.holappa@utajarvi.fi
Puhelin: 050 564 4084

Terveystarkastukset

Terveyskeskus kutsuu oppilaat kotiin lähetettävällä kutsulla oppilaiden terveydenhuoltoon kuuluviin terveystarkastuksiin. Oppilas huolehtii itse terveystarkastukseen menemisestä ja pyytää siihen luvan oppitunnin opettajalta.

Hammashuollosta tulee hammastarkastuksiin kutsut kotiin. Oppilas huolehtii itse hammashoitolaan menosta ja pyytää siihen luvan oppitunnin opettajalta.

päivitetty viimeksi: 18.05.2021 14:08

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta