Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Varhaiskasvatus

Keisarintien päiväkoti on Utajärven ainoa päiväkoti, jossa on paikka sadalle lapselle. Päiväkodin osoite on Kirkkotie 36, 91600 Utajärvi.

Päiväkodin toiminta tapahtuu pitkälti pienryhmissä, jolloin lapsen yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Varhaiskasvatus on lasten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä ja syrjäytymistä ehkäisevä palvelu. Varhaiskasvatuksessa opitut tiedot ja taidot vahvistavat lasten osallisuutta sekä aktiivista toimijuutta yhteiskunnassa. Lisäksi varhaiskasvatus tukee huoltajia kasvatustyössä sekä mahdollistaa heidän osallistumisensa työelämään tai opiskeluun.

Päiväkodin päämääränä on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun, kehityksen ja oppimisen tukeminen yhteistyössä vanhempien kanssa. Tarjoamme laadukasta ja lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa varhaiskasvatusta. Tavoitteemme on varmistaa, että lapsella on ympärillään välittäviä ihmisiä ja hän kokee tulevansa kuulluksi ja arvostetuksi yhteisön jäsenenä.

Varhaiskasvatukseen hakeminen ja vuorohoidon periaatteet

Utajärven kunnassa on käytössä sähköinen varhaiskasvatushakemus. Hakemukset tehdään Utajärven kunnan Wilmassa. 

Vuorohoidon järjestämisen periaatteet tulee sopia, jotta voidaan taata lasten turvallisen ja laadukkaan hoidon järjestäminen epäsäännöllisinä aikoina. Lisäksi työvuorojen suunnittelu helpottuu, kun hoitoajat saadaan riittävän aikaisin ja pystytään varmistamaan henkilökunnan riittävyys. Vuorohoitoryhmään on toimitettava molempien huoltajien osalta työvuoroluettelo/todistus epäsäännöllisistä työ- tai opiskeluajoista.

Ilmoitusvelvollisuus

Ilmoitusvelvollisuus varhaiskasvatuksen toteuttamiseen kohdistuvasta epäkohdasta tai ilmeisen epäkohdan uhasta tuli voimaan 1.8.2021. Ilmoitusvelvollisuuden tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen henkilöstön keinoja puuttua lapsen varhaiskasvatukseen kohdistuviin epäkohtiin, tai niiden uhkiin, jotta ne tulevat nopeasti tietoon ja niihin voidaan puuttua ajoissa.

Ilmoitusvelvollisuus koskee sekä julkista, että yksityistä varhaiskasvatusta.

Tarkoituksena on turvata lapsen varhaiskasvatuksen toteutuminen varhaiskasvatuslain edellyttämällä tavalla.

Wilma varhaiskasvatuksessa

Utajärven kunnassa käytetään Wilmaa koulun lisäksi myös varhaiskasvatuksessa. Huoltajat voivat luoda itselleen Wilma-tunnuksen Utajärven kunnan Wilmaan. 

Varhaiskasvatussuunnitelma

Utajärven kunnan varhaiskasvatussuunnitelma pohjautuu Opetushallituksen Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja varhaiskasvatuslakiin.

Varhaiskasvatuksen tietovaranto VARDA

Utajärven kunta tallentaa varhaiskasvatuksen tiedot kunnan käytössä olevan varhaiskasvatuksen tietojärjestelmän ja Vardan välisellä automaattisella tiedonsiirrolla.

Varhaiskasvatuksen tietovarannosta määrätään varhaiskasvatuslaissa (540/2018), joka astui voimaan 1.9.2018. Tietovarannon käyttöönotto tapahtuu vaiheittain 1.1.2019 lähtien. Lisätietoja aiheesta voit lukea Opetushallituksen -sivustolla.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikan voit irtisanoa alla olevalla lomakkeella. Palauta lomake täytettynä Keisarintien päiväkotiin, osoitteella; Utajärven kunta, Keisarintien päiväkoti Kirkkotie 36, 91600 Utajärvi. Varhaiskasvatuspaikkaa ei voi irtisanoa takautuvasti.

Yhteystiedot

Yksityisen hoidon tuen ja lasten kotihoidon tuen yhteystiedot: Kelan palvelupistehaku tai Kela-nettisivut.

Sanna Valkonen

Varhaiskasvatuksen esihenkilö

Toimiala: Kasvatuspalvelut
Toimipiste: Keisarintien päiväkoti, Kirkkotie 36
Palvelu: Varhaiskasvatuspalvelut
Sähköposti: sanna.valkonen@utajarvi.fi
Puhelin: 050 521 3748

Varhaiskasvatuspalvelut

Nimi Toimi Puhelin
Utajärvi Päiväkoti Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatusryhmä Päiväkotiryhmä 040 617 3406
Utajärvi Päiväkoti Huvikumpu Päiväkotiryhmä 050 306 3237
Utajärvi Päiväkoti Kissankulma Päiväkotiryhmä 050 382 6236
Utajärvi Päiväkoti Koiramäki Päiväkotiryhmä 050 382 7220
Utajärvi Päiväkoti Tassula Päiväkotiryhmä 040 630 7160
Utajärvi Päiväkoti Vaahteramäki Päiväkotiryhmä 050 382 6754
Valkonen Sanna Varhaiskasvatuksen esihenkilö 050 521 3748

päivitetty viimeksi: 19.01.2024 15:09

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta