Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kunnanjohtajan terveiset 

Näin alkuvuodesta tilinpäätöstä valmistellessa on ilo jälleen todeta, että kunnalla on takanaan toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvin onnistunut vuosi. Talous saatiin koronan ympäröivässä elämässä pidettyä vakaalla pohjalla. Tilinpäätösennuste näyttää positiivista tulosta.

Hyväksyimme viime vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa uuden strategian. Strategian keskiössä ovat onnelliset ihmiset, hiiliviisaat ratkaisut sekä luotettavat kumppanuudet. Teemme edelleen asioita pikkuisen paremmin ja johdamme kuntaamme avoimuuden, inhimillisyyden ja sitoutumisen periaatteiden mukaisesti. Tulemme strategisten kärkihankkeiden kautta monipuolistamaan yrittämisen mahdollisuuksia luomalla lähienergiatuotantoympäristöjä teollisuusalueellemme Yrityspuisto Oy:n ja elinympäristöpalveluiden tiiviillä yhteistyöllä. Lisäksi satsaamme tuulivoimaan, kaavoitukseen, maankäyttöön ja matkailun edistämiseen sekä Oulujokilaakson kuntayhteistyöhön. Asumisenratkaisuihin erityisesti vuokra-asuntotuotannon puolelle tulemme suuntaamaan voimavaroja. Lapsiperhepaketti ja maahanmuuttotyö ovat strategisesti merkittäviä toimenpiteitä.  Kunnan veto-ja pitovoimaratkaisuja pyrimme innovatiivisesti laadukkaiden palveluiden ja harrastus-ja hyvinointitoimintojen myötä vahvistamaan edelleen.  Panostamme myös tiiviisti edelleen järjestö-ja sidosryhmäyhteistyöhön.

Koronaviruksen vuoksi olemme eläneet poikkeusolosuhteissa jo kahden vuoden ajan. Olemme oppineet elämään tämän kanssa. Tämän lisäksi olemme kohdanneet Euroopassa sodan uhkaa Venäjän hyökätessä Ukrainaan. Elämme poikkeuksellisen haastavaa aikaa parhaillaan.. Olemme tilanteessa, jolloin kuntaamme voi saapua pakolaisia. Olemme kuntana alkaneet kartoittaa tilapäis- ja hätämajoitusta. Olemme sitoutuneet auttamaan ja vastaanottamaan apua tarvitsevia ihmisiä. Olemme tehneet suunnitelman vastaanottamiseksi ja teemme parasta aikaa työtä näiden asioiden eteen. Meillä ei ole kuitenkaan vielä tiedossa onko majoitukselle tarvetta vai ei. Olemme tähän kuitenkin valmistautuneet. 

Olemme myös päivittäneet viimeviikkojen aikana kunnan omaa sisäistä valmiussuunnitelmaa poikkeusolojen tai äkillisen kriisin kohdatessa kunnanhallituksen tuella. Suunnitelmissa huomioidaan myös kylien varautuminen. Näiden suunnitelmien sisällöt eivät ole julkisesti nähtävillä olevia turvallisuusnäkökulma huomioiden. Mikäli joudumme näitä suunnitelmia toimeenpanemaan, niistä tiedotamme jokaista kuntalaista ja järjestämme asianmukaista apua ja tukea. Haluan korostaa, että Suomessa tilanne on tällä hetkellä rauhallinen ja kuntana meillä on hyvät valmiudet reagoida asioihin tarvittaessa nopeastikin. Olemme varautuneet monenlaisiin tilanteisiin yhdessä sidosryhmien kanssa.

Jos teillä on mielenpäällä asioita, niin olkaa reilusti yhteydessä. Nautitaan auringon ja valomäärän lisääntymisestä. Valoa ja uskoa tulevaan tarvitsemme kaikki tähän hetkeen!

Voi hyvin, terveisin

Anne Sormunen, kunnanjohtaja

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”

Kuvassa kunnanjohtaja Anne Sormunen

Anne Sormunen, kunnanjohtaja

sähköposti: anne.sormunen@utajarvi.fi, puh. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle
”pikkuisen paremmin kuin muut”

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen
#rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 08.03.2022 15:02

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta