Aktiviteetit

Tutustu Utajärven aktiviteetteihin ja monipuolisiin rentoutumisen mahdollisuuksiin!

Vapaa-aikaa voi Utajärvellä viettää urheilun, aktiviteettien sekä erilaisten järjestöjen ja kansalaisopiston tarjoamien vaihtoehtojen parissa, tai erilaisiin tapahtumiin osallistumalla. 

Utajärvellä pidettäviin tapahtumiin olet lämpimästi tervetullut. Erilaisia tapahtumia järjestetään läpi vuoden. Voit tutustua niihin tästä linkistä.

Utajärvi on järjestöystävällinen kunta. Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet voivat etsiä itselleen sopivaa järjestöä Lahella.fi -sivustolta, johon on koottu Utajärvellä toimivat järjestö- ja yhdistystoimijat.

Liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden

Utajärven matkailun kärkikohde on Rokua Unesco Global Geopark. Rokuan upeat maastot tarjoavat koettavaa retkeillen tai vaikkapa maastopyöräillen. Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen matkailukohde joka on saanut UNESCO Global Geopark -statuksen. Vuonna 2018 Rokuanvaara on valittu yleisöäänestyksessä Suomen parhaaksi retkikohteeksi 10 upean finalistin joukosta. Rokualla on kansallispuisto, reittejä ja laavuja sekä paljon järviä. Viimeisimmän jääkauden muokkaamia maisemia voi ihailla SUP-laudalta, maastopyörän selästä tai vaikka korkeasta Pookivaaran tornista. 

Rokua Outdoors vuokraa välineet eri aktiviteetteihin ja koe Rokuan ainutlaatuinen luonto ympäri vuoden.

Kunnan alueelta löytyy monenlaista reitistöä mm. Oulujokilaakson tervareitistö, jonka kuntoa ollaan kohentamassa reitistön kuntien välisessä yhteisessä projektissa. Rokuan ladut, Siiransaaren valaistu latu, useat laavu- ja kotapaikat tarjoavat erityisesti talviliikuntaan hyvät mahdollisuudet. Lisäksi liikunnan iloa tarjoaa kirkonkylän skeittipuisto, nuoriso- ja liikuntatalo, frisbeegolfrata, kuntoportaat, Rokuan kylpylä, kuntosalit, sekä jäähalli jotka luovat paljon mahdollisuuksia monipuoliseen liikkumiseen ja harrastamiseen. 

Utajärvi on helposti saavutettava ja monipuolinen metsästys -ja kalastuskohde Oulun seudulla. Paikallisten kalastuslupamyyjien yhteystiedot paikkakunnan Utajärven vesialueille löydät tästä. Atteson fishing sekä Team Turo tarjoavat opastettuja kalastusmatkoja ja matkailupalveluja Rokua Geoparkin alueella.

Myös marjastus- ja sienestysmahdollisuudet ovat mainiot! Luontoliikunnalle kuntamme tarjoaa hienot puitteet. Kaikki kuntamme ulkoilu- ja liikuntapaikkoja löydät LIPAS-tietopankista. Lipaksessa on kattavasti tietoa koko Suomen liikuntapaikoista, virkistysalueista sekä ulkoilureiteistä.

Frisbeegolfrata sijaitsee Utajärven keskustan läheisyydessä Siiransaaren alueella, lähellä uimarantaa. Maastoltaan rata on metsäinen ja kumpuileva, väyliä radalla on 18. Lisää infoa LIPAS-tietopankin sivuilta.

Kuntoportaat sijaitsevat Siiransaaren valaistun kuntoradan varrella noin 750 metrin päässä parkkipaikalta.

Siiransaaresta löytyy myös koirapuisto parkkialueen läheisyydestä.

Utajärven jäähalli sijaitsee Utajärven keskustassa osoitteessa Koulutie 10. Halli toimii erilaisten harrastajien ja sarjatasolla pelaavien joukkueiden harjoitushallina.

Utajärven liikuntatalolla on mahdollisuudet eri sisäliikuntamuotoihin kuten tanssiin, kuntosalivoimisteluun ja pienryhmien harjoitteluun sekä eri sisäpelien pelaamiseen. 

Nuorisotila Nuokku on turvallinen säännöllisesti avoin olohuone nuorille, jossa voi viettää aikaansa musisoiden, kokoustaen, pelaillen tai vain oleskellen. Liikunta- ja nuorisotalon osoite on Koulutie 8. Nuorisotila on tällä hetkellä remontissa.

 

Leikkipuistot

Kunnan leikkipuistojen tarkoitus on tarjota turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille, erityisesti kesäaikana.

Utajärven kunnan leikkipuistot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Alla listaus kunnan leikkikentistä. Tervetuloa leikkimään ja liikkumaan! 

  • Tonttikujan leikkipuisto. Osoite: Tonttikuja 3, 91600 Utajärvi
  • Mikontien leikkikenttä. Osoite: Mikontie 3, 91600 Utajärvi
  • Lahdensuun leikkikenttä. Osoite: Uittolenkki 35, 91600 Utajärvi
  • Keisarintien päiväkodin leikkikenttä. Pihalle voi tulla leikkimään yhtä aikaa huoltajan seurassa. Ensisijainen käyttö on päiväkotilaisilla. Osoite: Kirkkotie 36 Utajärvi

Uimarannat

Kirkonkylän uimaranta sijaitsee noin kilometrin päässä Utajärven keskustasta Siiransaaressa. Uimarannalla on mahdollisuus myös rantalentopallon pelaamiseen sekä nuotiointiin rannalla olevalla laavupaikalla. Uimarannan osoite on Uimarannantie 34.

Valkeisen virkistysalue sekä uimaranta sijaitsee Sangin kylällä noin 20 kilometriä Utajärven keskustasta Puolangalle päin. Valkeisen virkistysalueen osoite on Puolangantie 207, 91620 Sanginkylä. Valkeisen virkistysalueella toimii kesäkaudella Valkeisen kesäkioski. Lisätietoa kioskin palveluista löydät tästä linkistä.

Sotka MC ry moottoriurheiluseuran ajorata

Moottoriurheilurata sijaitsee Utajärven vanhalla kaatopaikalla. Rataa on kunnostettu talkoovoimin. Radan kunnostustyöt valmistuvat hyvää vauhtia. Ajoradoille on ajettu ja levitelty runsaasti täyttömaata. Valmisteilla on ajouria nelipyöräisille, kaksipyöräisille ja moottorikelkoille. 

Sotka MC ry yhteystietoja: 

  • Mika Ukkola, puh: 040 1644458 
  • Sami Oilinki, puh: 040 0917218 

päivitetty viimeksi: 28.04.2024 13:45