Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Sofian kammarin syyskuun näyttely

01.09.2021 13:00-30.09.2021 18:00

Sofian kammarin syyskuun näyttely

Utajärven kirjaston Sofian kammarissa on syyskuun ajan "Olet perillä - Olet Utäjärvellä" -taidenäyttely. Avajaiset kirjastolla KE 1.9. klo 13.00. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa, taiteilija paikalla, tervetuloa!

Näyttelyn aiheet ovat lähtöisin kesäkuussa pidetystä workshopista, jossa oli joukko utajärveläisiä kertomassa tuntojaan. Tiivistelmä keskustelusta:

Olet perillä – Olet Utajärvellä

Luontosuhteella tarkoitetaan ihmisen tai yhteisön tapaa suhtautua ympäröivään luontoon. Utajärveläisillä on mitä täydellisin asuinmiljöö tämän tärkeän suhteen muodostamiselle - se kun ei rakennu tai kehity itsestään, kuten ei monet muutkaan arvokkaimmat asiat elämässä.

Utajärveläisten aisteja hipoo kaunis luonto upeine vesistöineen. Utajärveä ei ole turhaan kehuttu upeista kalapaikoista, retkimaastoista ja hillasoista. Olipa vuodenaika mikä tahansa, luonto on vieressä ja aina valmiina tarjoamaan elämyksiä hänelle, joka kaipaa arjen melskeisiin vastapainoa. Elämyksellisiä luontokokemuksia takaa myös Rokuan Geopark. Kun käy ihastelemassa jääkauden perintöä, arkimurheet unohtuvat takuulla. Samalla utajärveläinen saa vaalia vuorovaikutusta luonnon kanssa.

Kun luonto on lähellä, on se yksi suurimmista hyvinvointiteoista itselle ja koko perheelle. Luonnossa olemisella on todettu monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia ja on se myös osaltaan vastapainoa tehokkuus- ja tuottavuusajattelulle. Luonnolla kun ei ole kiire, se kulkee kiertokulkuaan omaan sopivaan tahtiin. Luonnossa kaikki mitä tarvitsee, on tässä ja nyt - kuten myös Utajärvellä.

 

Esittely taiteilijasta:

KaikuArtin perustaja Sanna Anttonen on puolankalaissyntyinen, Oulussa asuva taiteilija. Ateljee sijaitsee Vilpusjärven rannassa. Paikka on tärkeä koko Anttosen perheelle ja onkin luonut perheen sielunmaiseman jo 34 vuoden ajan. Koruttoman kaunis maisema, puhdas luonto ja lepäävä hiljaisuus antavat parhaan mahdollisen ympäristön luovuudelle.

”Nuoruudessani oli yksi haaveammatti: muotoilija. Elämä kuitenkin kuljetti toisin, en päässyt yhteen Suomen arvostetuimpaan taiteen opinahjoon. Lähdin siis liike-elämään mahdollisimman kauas taiteesta. Pankkialalla toimiessani erilaisissa tehtävissä olen saanut käsittämättömän paljon oppia erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta. Myyntityö ja asiakastyö ovat mitä suurimmassa määrin luovaa toimintaa.

Vapaa-aikani kuitenkin täyttyi käsillä tekemisestä erilaisin materiaalein - tästä hyvä esimerkki on lasityöt. Kaikki muuttui, kun tyttäreni ilmoitti tarvitsevansa sisustustaulun. Parin kuukauden kuluttua tauluja oli kymmenittäin ja tarvikkeita pienen puodin verran. Illat kuluivat erilaisia tekniikkavideoita katsoen ja viikonloput käytäntöön soveltamiseen. Tiesin tulleeni kotiin."

päivitetty viimeksi: 31.08.2021 10:16

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta