Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Koronavirustilanteeseen liittyvä info yrittäjille

08.04.2020 klo 08:53

Tälle sivulle kokoamme ajankohtaista asiaa yrityksille koronatilanteen aikana. Sivua ylläpitää Utajärven Yrityspuisto Oy. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla:
Puh: 040 632 8805
Sähköpostiosoite: vuokko.paso@utajarvi.fi

Suomen Yrittäjät • Kaikki koronasta yrittäjälle.
  Kerromme sinulle, mitä juuri yrittäjän pitää tietää koronasta. Lue lisää (lisätty 25.3.2020)
  Katso Suomen Yrittäjien koulutustallenteita ja aiempia tietoiskuja koronasta täältä. (lisätty 26.3.2020)

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Webinaarit, etäkoulutukset ym. netti-tapahtumat

 • Suomen Yrittäjät: Etäkoulutus ke 8.4. klo 16.00-17.00. "Tietoisku: Yrittäjän tärkeimmät sosiaaliturvasta koronaepidemian aikana."
  Millainen on yrittäjän sosiaaliturva, kun yrittäjä sairastuu? Milloin yrittäjä voi saada työttömyysturvaa? Entäpä tartuntatautipäivärahaa? Mitä muuta tukea voi saada? Näihin kysymyksiin saat vastauksia tässä tietoiskussa.

  Tietoiskussa käsitellään sairauspäivärahaa, tartuntatautipäivärahaa, työttömyysturvaa sekä asumistukea ja toimeentulotukea. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 2.4.2020)

 • Business Finland: Webinaari to 9.4. klo 9.00-10.00. "Business Finland häiriötilannerahoituksen hakeminen."
  Tervetuloa kuuntelemaan webinaaria Business Finland häiriötilannerahoituksen hakemisesta klo 9-10. Webinaarissa kuullaan myös rahoituksen saaneen yrityksen kokemuksia hakemusprosessista.

  Webinaarin pitää Kari Komulainen. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 8.4.2020)
 • Business Finland: Webinaari ti 14.4. klo 10.00-11.30. "Oman verkkokaupan perustaminen Abc."
  Tervetuloa kuuntelemaan webinaaria oman verkkokaupan perustamisesta klo 10-11.30. Webinaarissa käydään läpi, mitä verkkokaupan perustaminen käytännössä tarkoittaa ja maksaa.

  Webinaarin pitää Visit Finland Akatemian valmentaja Kirsi Mikkola. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 8.4.2020)

 • Suomen Yrittäjät: Etäkoulutus ke 15.4. klo 9.00-10.00. "Yrittäjän mieli kriisissä."
  Koulutuksen sisältöä
 1. Erilaisia kriisitilanteita
 2. Kriisiprosessi ja tunteet kriisissä
 3. Kriisien vaikutukset yritystoimintaan
 4. Selviytymiskeinot
 5. Auttavat tahot

Koulutus on osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ja Suomen Yrittäjät ry:n yhteistyössä kehittämää Yrittäjäkilta -toimintaa, jolla tuetaan pien- ja yksinyrittäjien jaksamista. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 3.4.2020)

 • Business Finland: Webinaari to 16.4. klo 14.00-15.30. "Paineita strategian muutokseen ja kriisiviestintään? Käytännön työkaluja heti käyttöön."
  Webinaarissa saat käyttöösi heti hyödynnettäviä työkaluja sekä strategiamuutosten että kriisiviestinnän suunnitteluun ja toteutukseen. Saat ladata omaksesi helpot työpohjat, joilla pääset heti alkuun.

  Webinaarin pitää Visit Finland Akatemian valmentaja Anne Lukkarila. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 8.4.2020)

 • Business Finland: Webinaari to 23.4. klo 10.00-12.00. "COVID-19 - Outlook on tourism industry in European markets after the outbreak."
  Visit Finland järjestää webinaarin suomalaisille matkailualan toimijoille matkailualan näkymistä Euroopan markkinoilla koronavirusepidemian puhkeamisen jälkeen. Webinaari pidetään englanniksi ja markkinoina ovat UK, Saksa, Venäjä, Italia, Ranska ja Espanja. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 8.4.2020)
 • Oulun yliopisto: Verkkokoulutus 6.5-30.6.2020. "Vahva yrittäjä - Osaamisilla ja voimavaroilla tulosta mikroyrityksiin."
  Kurssilla tutustutaan mikroyrityksissä tarvittavaan liiketaloudelliseen osaamiseen, tietoihin ja taitoihin, joiden avulla opiskelija ymmärtää mikroyrityksen taloudellista toimintaa. Lisäksi opiskelija saa työkaluja osaamisten ja voimavaratekijöiden tunnistamiseen, kehittämiseen, suojelemiseen ja käyttöön mikroyrityksissä. Kurssin aikana saa mahdollisuuden ja tilaa tarkastella oman yrityksen, tai oman osaamisen tilaa suhteessa tavoitteisiin ja uusiin mahdollisuuksiin, joita muuttuva toimintaympäristö tarjoaa.

  Kurssi on kevään poikkeustilanteesta johtuen mikroyrittäjille maksuton. Ilmoittaudu mukaan tästä. (lisätty 5.4.2020)

 • Taloushallintoliitto: Koronavirus – Mahdollisimman moneen TAL-koulutukseen järjestetään etäyhteys.
  Taloushallintoliitto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja viranomaisten ohjeita. Toimimme virallisten suositusten mukaisesti ja varaudumme muutoksiin tilanteessa.

  Päivitämme tietoa nettisivuillemme ja viestimme koulutuksiin ilmoittautuneille suoraan yksittäisten tapahtumien osalta. Lue lisää (lisätty 3.4.2020)

Rahoitus, tuki, korvaukset sekä vakuutukset

 • ELY-keskus: ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.
  ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta myönnettäväksi yrityksen kehittämisavustuksiin koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille koko maassa.

  Haku avautuu 31.3.2020 ELY-keskusten verkkosivuilla.

  Hakemusten sujuvan käsittelyn vuoksi työnjako ELY-keskusten rahoituksen ja Business Finlandin rahoituksen kesken määräytyy yrityksen työntekijämäärän perusteella. ELY-keskukset suuntaavat rahoitusta yrityksille, joissa on yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä ja Business Finland rahoittaa tätä suurempia yrityksiä. Yksinyrittäjille tarkoitetun rahoituksen valmistelu on käynnissä ja siitä tiedotetaan myöhemmin. Lue lisää tästä (lisätty 30.3.2020) ja tästä (lisätty 31.3.2020).

 • ELY-keskus:Pk-yritysten kehittämisavustuksiin 50 miljoonaa euroa koronavirustilanteen haittojen torjumiseksi.
  Hallitus on valmistellut mittavan tukipaketin yrityksille koronavirusepidemian haittojen torjumiseksi. ELY-keskuksille myönnetään 50 miljoonaa euroa yritysten kehittämisavustuksiin. Lisärahoituksella tuetaan pk-yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä. Avustus on käytettävissä koko maassa. Lue lisää
  (lisätty 26.3.2020)

 • ELY-keskus: Talous- ja velkaneuvonta yrityksille ja yrittäjille.
  Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia pk-yrityksiä ja yrittäjiä ja sen tavoitteena on ehkäistä turhia konkursseja tarjoamalla alhaisen yhteydenottokynnyksen maksutonta talousneuvontaa puhelimitse. Palvelussa asiantuntija arvioi soittajalta saatujen tietojen pohjalta yrityksen/yrittäjän todellisen taloudellisen tilanteen, antaa riippumattomia neuvoja ja ohjeita kuinka tilanteessa toimitaan sekä tarvittaessa ohjaa soittajan eteenpäin muihin palveluihin. Lue lisää
  (lisätty 24.3.2020)
 • Business Finland: Voiko liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteissa käyttää verkkokaupan perustamiseen.
  Business Finland julkaisi tästä kysymyksiä ja vastauksia. Lue lisää (lisätty 8.4.2020)

 • Business Finland: Business Finland auttaa yrityksiä koronaepidemian keskellä.
  Business Finland voi rahoittaa Suomessa toimivia pk- ja midcap-yrityksiä, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Tältä sivulta löydät kootusti Business Finlandin koronavirusepidemiaan liittyvät palvelut sekä uutiset. Lue lisää (lisätty 26.3.2020)

 • Business Finland: Business Finlandin korona-avustusvaltuuksia korotettiin 700 miljoonaan euroon.
  Business Finlandin häiriötilanteisiin tarkoitettua avustusvaltuutta lisätään 700 miljoonaan euroon. Avustusvaltuus on tarkoitettu uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa. Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

  Hallituksen tekemien uusien yritysrahoitusta koskevien päätösten myötä työnjakoa Business Finlandin ja ELY-keskusten välillä selkiytetään. Business Finland vastaa tuista 6-250 henkilöä työllistäville yrityksille, yksityiset elinkeinonharjoittajat eivät ole rahoituksemme piirissä. ELY-keskukset puolestaan rahoittavat 1-5 henkilön yrityksiä mukaan lukien toiminimiyritykset. Lue lisää (lisätty 30.3.2020)

  Haku on helppoa, katso alla olevat videot. (lisätty 31.3.2020 ja 8.4.2020)

 • Kuntaliitto: Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa – haku avautuu mahdollisimman pian.
  Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

  Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että tukea saava yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen. Tukea käytetään yksinyrittäjän maksuvalmiuden ylläpitämiseen.

  Haku pyritään avaamaan kunnissa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa. Kunnat tiedottavat tuen avautumisesta. Lue lisää (lisätty 31.3.2020)

 • Taiteen edistämiskeskus: Korona-apurahat.
  Apurahaa voi hakea verkossa 01.04.2020 - 15.04.2020. Lue lisää (lisätty 2.4.2020)

 • Mela: Miten koronavirus vaikuttaa maatalouslomitukseen?
  Koronaviruksen aiheuttama tilanne on poikkeuksellinen ja muuttaa monia suunnitelmia sekä herättää monenlaisia kysymyksiä. Olemme koonneet tähän yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksen vaikutuksista maatalouslomitukseen. Lue lisää (lisätty 24.3.2020)

 • Työ- ja elinkeinoministeriö: Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tulee voimaan 8.4.2020.
  Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Laki on voimassa 30.6.2020 asti. Lue lisää (lisätty 8.4.2020)

 • Työ- ja elinkeinoministeriö: TEM-konserni seuraa koronaviruksen vaikutuksia yrityksiin, työllisyyteen, kuluttajiin sekä huoltovarmuuteen.
  Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa ja tekee tarvittavia toimia yhdessä eri TEM-konsernin toimijoiden kanssa vähentääkseen koronaviruksen vaikutuksia mm. yritysten toimintaan, työllisyyteen ja huoltovarmuuteen. Lue lisää (lisätty 25.3.2020)

 • Työ- ja elinkeinoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja yritysrahoituksesta.
  Luotettavaa tietoa koronan vaikutuksista pienyrittäjiin. Lue lisää (lisätty 23.3.2020)
 • Työ- ja elinkeinoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan.
  Lue lisää
  (lisätty 5.4.2020)
 • Työ- ja elinkeinoministeriö: Toimintaohjeita yrityksille koronavirustilanteeseen.
  Koronaviruksella on merkittäviä vaikutuksia yritystoimintaan. Hallitus pyrkii eri toimenpiteillä turvaamaan sen, että yritykset pystyvät jatkamaan toimintaansa kannattavasti kriisin jälkeen.

  Kokoamme tälle sivulle yhteen tietoa ja kerromme, minne yrittäjän kannattaa ottaa yhteyttä.
  Mistä yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa. Kooste, jonka tiedot myös sivun tekstissä.
  kuvassa avattu paikat, joista yritysrahoitusta haetaan. Sivulla kerrottu sama tekstina

  Lue lisää
  (lisätty 3.4.2020)

 • Verohallinto: Korona – päivittyvä kooste koronatilanteesta.
  Kokoamme tälle sivulle tiedot koronatilanteen vaikutuksista veroasioiden hoitamiseen ja asiakaspalveluumme.

  Verojen ilmoittamisen ja maksamisen aikataulut eivät ole muuttuneet koronatilanteen takia. Olemme kuitenkin koonneet ohjeita esimerkiksi yrityksille ja yrittäjille, joilla on vaikeuksia ilmoittaa ja maksaa veronsa ajoissa. Lue lisää (lisätty 26.3.2020)
 • Verohallinto: Koronatilanne: Verohallinto tukee yrityksiä – lue ohjeet.
  Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Lue lisää (lisätty 24.3.2020)
 • Verohallinto: Koronatilanne: Voit hakea yrityksellesi maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin 25.3. alkaen
  Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Verohallinto tulee helpottamaan toistaiseksi maksujärjestelyn ehtoja. Lisäksi Valtionvarainministeriö valmistelee lakimuutosta tilapäisestä viivästyskoron alentamisesta niiden verojen osalta, jotka kuuluvat maksujärjestelyyn.

  Näiden muutoksien ensisijainen tavoite on helpottaa erityisesti yritysten ja toiminimiyrittäjien maksuvaikeuksia koronavirustilanteessa. Lue lisää (lisätty 23.3.2020)

 • Ruokavirasto: Maatalouden kriisituet.
  Ruokavirasto maksaa kriisitukia muun muassa maitotiloille, sikatiloille sekä velkaisille ja investoineille maatiloille. Lue lisää (lisätty 3.4.2020)

 • Ruokavirasto: Valtiontakaus maksuvaikeuksissa oleville maatiloille.
  Takaus on haettavissa 30.3.–30.4.2020. Voit hakea ELY-keskuksesta valtiontakausta pankkilainalle, joka parantaa tilasi maksuvalmiutta. Hae valtiontakausta lomakkeella 493 viimeistään 30.4.2020. Palauta lomake ELY-keskukseen. Päätöksenteko alkaa ELY-keskuksissa toukokuun aikana.

  Valtiontakaus voidaan myöntää luotolle, jonka luotonantaja myöntää maatalousyrityksellesi harjoittamasi maatalouden tuotantotoiminnan maksuvalmiuden parantamiseksi. Takauksen myöntämisen ehtona on, että

  • harjoittamallasi maatalouden tuotantotoiminnalla on edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan

  • tilasi on tilapäisissä maksuvalmiusongelmissa toimintaympäristön muutosten tai poikkeuksellisten sääolojen vuoksi. Lue lisää (lisätty 3.4.2020)

 • Ruokavirasto: Usein kysyttyä: covid-19-koronaviruksen vaikutus tukiin.
  Vaikuttaako tartuntatautiepidemia tukien maksamiseen? Tehdäänkö maatiloilla normaalisti tukivalvontoja? Miten tartuntatautiepidemia vaikuttaa maaseudun kehittämistukien tarkastuksiin? Miten epidemia vaikuttaa tukien hakemiseen? Vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin. Lue lisää (lisätty 23.3.2020)

 • Ruokavirasto: Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta elintarvikealan yrityksille.
  COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä. Lue lisää (lisätty 26.3.2020)

 • Elinkeinoelämän keskusliitto: EK:n koronasivusto.
  Tälle sivulle kootaan EK:n edunvalvontaviestit, uutiset, blogit ja muut koronakriisin aikana julkaistavat ulostulot. Lue lisää (lisätty 30.3.2020)
 • MTK: Tietoa koronavirusepidemiaan varautumiseksi.
  Olemme koonneet tälle sivustolle tietoa maatilojen varautumiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn ja mahdollisiin tartuntatilanteisiin. MTK seuraa tilanteen kehittymistä ja viestii aiheesta järjestön eri kanavia hyödyntäen. Lue lisää (lisätty 2.4.2020)

 • Keskuskauppakamari: Lisätietoa koronaviruksesta.
  Tältä sivulta löydät Keskuskauppakamarin ohjeistuksia yrityksille ja toimenpide-ehdotuksia valtiovallalle sekä tietoa koronavirukseen liittyen. Lue lisää (lisätty 26.3.2020)

 • OP: OP Ryhmä tarjoaa helpotusta luottojen maksuaikoihin.
  OP Ryhmä tarjoaa taloudellista helpotusta asiakkailleen, joiden taloudenhoito on vaikeutunut koronakriisin vuoksi. OP Ryhmä tarjoaa sekä kotitalouksille että pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn. Lue lisää (lisätty 24.3.2020)
 • Finnvera: Yritys, autamme koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa.
  Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Meillä on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset. Lue lisää (lisätty 20.3.2020)
   
 • Finnvera: Finnvera ja pankit yritysten rahoittajina koronakriisin aikana.
  Pasi Vartiaisen laatima powerpoint-esitys (lisätty 25.3.2020)

 • Oulainen.fi: Julkistetut Suomen valtion eri osapuolten tukitoimet koronakriisin aikana.
  powerpoint-esitys (lisätty 28.3.2020)

 • Maaseudun Tulevaisuus: Luulitko, että keskeytysvakuutus pelastaa koronakriisin vaikutuksilta? Lakimiehen mukaan asia ei ole näin mustavalkoinen.
  Koronavirusepidemian myötä monet yrittäjät ovat joutuneet keskeyttämään liiketoimintansa. Yrittäjät pohtivat nyt, voiko vakuutuksista olla apua taloudellisten menetysten kattamiseksi.

  Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine muistuttaa, että yleinen liiketoiminnan vaikeutuminen ja epidemian aiheuttama asiakaskato eivät vielä oikeuta korvaukseen saamiseen. Lue lisää (lisätty 25.3.2020)

 • Kaleva: Kaleva Me­dia ­käyn­nis­tää o­pe­raa­tion y­rit­tä­jien tu­ke­mi­sek­si ­poik­keus­ti­lan­tees­sa.
  Kaleva Media avaa yrityksille suunnatun poikkeustilapalvelun nimellä Verkkosilta, jonka tarkoituksena on tarjota yrittäjille apua selviytyä poikkeustilanteen yli.

  Verkkosilta tarjoaa apua kolmessa eri muodossa: mahdollisuuksilla verkkokauppaan, tavaroiden kuljetukseen ja asiantuntija-apuun. Lue lisää (lisätty 23.3.2020)

 • Yle: Maksutta perustettavasta verkkokaupasta ehdotetaan apua ahdinkoon joutuneille kivijalkaliikkeille.
  Ilmaiseksi perustettavasta verkkokaupasta ehdotetaan apua kivijalkaliikkeille ja muille yrittäjille, jotka ovat joutuneet ahdinkoon koronaviruspandemian vuoksi. Suomalainen verkkokauppatoimittaja Vilkas Group kertoo avaavansa yrittäjille mahdollisuuden perustaa verkkokauppa maksutta.

  Palvelu on kauppiaille maksuton kuuden kuukauden ajan. Pelastetaan kauppa -hanketta tukee etujärjestö Suomen yrittäjät. Lue lisää (lisätty 26.3.2020)

 • IS: Fine: Epidemian aiheuttama asiakaskato ei oikeuta vakuutuskorvaukseen
  Epidemian aiheuttama asiakaskato ei oikeuta yrityksen toiminnan keskeytysvakuutuskorvaukseen, kertoo vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine.

  Yritysten toiminnan keskeytysvakuutukset antavat vakuutussuojaa toiminnan yllättävän keskeytymisen varalta vain vakuutusehdoissa määritellyissä tilanteissa, johtava lakimies Harri Isokoski sanoo Finen tiedotteessa. Lue lisää  (lisätty 23.3.2020)

 • Varma: Ohjeita ja tietoa asiakkaillemme koronaviruksen vaikutuksista.
  Koronaviruksen leviäminen ympäri maailman on asettanut yritykset ja koko yhteiskunnan poikkeukselliseen tilanteeseen. Olemme koonneet tähän tietopakettiin ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista Varman asiakkaille. Lue lisää (lisätty 23.3.2020)

 • Holvi Blogi: Pienyrittäjän tietopaketti koronasta.
  Koronavirus leviää Suomessa, ja se tulee tuntumaan pienyrityksissä. Vaikka panikointi ei auta, huoli on nyt monilla suuri ja mieli täynnä kysymyksiä. Miten pitää yrityksen talous kannattavalla pohjalla? Mitä korvauksia on mahdollista saada sairaustapauksessa? Mistä saada luotettavaa ja ajantasaista tietoa? 

  Me Holvilla ymmärrämme, että epävarma tilanne aiheuttaa huolta pienyrittäjissä ja olo voi tuntua yksinäiseltä. Et kuitenkaan ole yksin. Haluamme varmistaa, että saat ajantasaista tietoa läpi tämän poikkeuksellisen tilanteen ja pidät yllä uskon yritystoimintaasi. Siksi kokosimme tähän blogiin avuksesi tärkeää tietoa koronaan liittyen. Lue lisää (lisätty 23.3.2020)

Mentorit ja vertaistuki

 • Suomen Yrittäjät. #ostapieneltä -tukiryhmä Facebookissa.
  Yrittäjät #ostapieneltä on yrittäjien ryhmä. Tämä on tukiryhmä pienille ja keskisuurille yrityksille sekä yksinyrittäjille. Yrittäjiä ovat vertaistuen lisäksi tukemassa sekä lakineuvoja että terapeutti. Suomen Yrittäjät keskittää Facebookissa vastaamisensa tähän ryhmään ja Facebook-seinällensä Suomen Yrittäjät. Vähemmän mutua, enemmän tietoa ja välittämistä. Suomen Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin 15-20. Koronaviikkojen ajan ryhmää moderoi kolme tuntia päivässä psykoterapeutti. Facebook-ryhmään tästä. (lisätty 26.3.2020)

 • Suomen Yrittäjät: Jaksaminen koetuksella? SY ja Mieli ry järjestävät verkkohyvinvointiryhmiä tukemaan kriisissä selviytymistä.
  Kiltaryhmät ovat yrittäjien hyvinvointiryhmiä, joissa keskustellaan osallistujilta esiin nousevista yrittäjän jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista luottamuksellisesti.

  Yrittäjien vertaisryhmät ovat tähän asti kokoontuneet kasvotusten, mutta nyt poikkeustilanteessa ryhmiä järjestetään verkossa etänä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n suunnittelija Paula Noresvuo painottaa vertaistuen tärkeyttä. Lue lisää (lisätty 8.4.2020)

 • Mentorisi.fi: Vertaistukea kokeneilta yrittäjiltä.
  Mentorisi.fi on Suomen Yrittäjien tarjoama, kaikille yrittäjille avoin palvelu, josta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa tässä poikkeuksellisen vaikeassa ajassa.  Lue lisää (lisätty 20.3.2020)

Yrittäjien palvelut Utajärvellä vanhuksille ja kotitalouksille

 • Palvelulista Listaa päivitetään jatkuvasti. Jos tarjoat kotipalveluja jalkahoidosta kaupassakäyntiin, ilmoita siitä Thomas Virralle, 050 411 4484, thomas.virta@utajarvi.fi. Thomas lisää sinut sitten listaan.
päivitetty viimeksi: 28.02.2020 13:32