Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Ajankohtaista koronasta

12.10.2020 klo 15:54

Utajärven kunta suosittaa, että kaikki ne kuntalaiset, joiden työ on mahdollista tehdä etätyönä, tekisivät etätyötä 12.10. alkaen.

Etätyöllä pyritään rajoittamaan epidemian laajeneminen

STM:n tautiluokituksen mukaan maakunnassa ollaan edelleen epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä kasvaa. Etätyöllä pyritään osaltaan rajoittamaan epidemian laajenemista.

Pohjois-Pohjanmaalla toimii alueellinen koordinaatioryhmä STM:n edellyttämän alueellisen viranomaistyön organisoimiseksi ja toimenpiteiden koordinoimiseksi. Koordinaatioryhmä on päättänyt 7.10. kokouksessa alueen yleisestä etätyösuosituksesta.

Isojen tapaamisten järjestämistä ei suositella

Oulunkaaren kuntayhtymän koronainfo pidettiin tänään 12.10. ja tässä infossa tartuntatautilääkäri myös vahvasti suositti etätyöhön siirtymistä sekä etäkokouksia myös kunnan toimielinten osalta. Lisäksi seminaareja ym. suuria kokoontumisia ei tulisi järjestää.

AVI:n 50 henkilön kokoontumisrajoitus on edelleen voimassa, mutta suosittelemme, että isoja tapaamisia ei järjestetä. Mikäli kokouksia perustellusta syystä järjestetään läsnäolokokouksina, pitää tilojen olla riittävän isot siten, että turvaetäisyyksistä on mahdollista huolehtia. Lisäksi hygieniaan tulee edelleen kiinnittää erityistä huomiota. Kunnanhallituksen sekä valiokuntien kokousten osalta paikan päällä ovat esittelijä, puheenjohtaja sekä pöytäkirjanpitäjä ja muut osallistuvat kokoukseen etänä. Valtuuston kokousten osalta kokoukset toteutetaan hybridikokouksina ja ne striimataan.

Kiinnitetään huomiota turvaväleihin sekä käsi- ja yskimishygieniaan

Liikunta- ja muiden ryhmätoimintojen osalta on edelleen oltava tarkkoja riittävien etäisyyksien osalta eivätkä ryhmät saa olla liian suuria suhteessa käytettävissä oleviin tiloihin. Toiminnassa tulee käyttää maskeja, mikäli turvaetäisyyksiä ei pystytä pitämään. Käsi- ja yskimishygieniaan pyydetään edelleen kiinnittämään erityistä huomiota. Oulunkaaren tartuntatautilääkärin mukaan toimintoja ei kuitenkaan tässä vaiheessa tarvitse ajaa alas, vaan niitä voidaan edelleen toteuttaa normaalisti huomioiden edellä mainitut turvavälit sekä hygienia- ja maskisuositukset.

Kauppakassipalvelua ei oteta käyttöön vielä tässä vaiheessa, mutta kunnassa on valmius palvelun käyttöön ottamiseen tilanteen sitä edellyttäessä.

Näillä toimenpiteillä pyritään rajoittamaan epidemian laajenemista sekä suojelemaan riskiryhmiä.

päivitetty viimeksi: 12.10.2020 15:54

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta