Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Liikenneyhteydet

Linja-autot

  • Linja-autojen keskuspysäkin osoite Utajärven keskustassa on Koulutie 16, 91600 Utajärvi. Pysäkki sijaitsee leipomon takana. Huomioithan, että vuoro ei välttämättä aja keskuspysäkin kautta. Varmista aina lähtöpaikka matkahuollon aikatauluista.

  • Valpun liikennöitsijät pysähtyvät Utajärven Leipomopalvelun pihalla osoitteessa Koulutie 16, 91600 Utajärvi.

  • Palvelulinja Unto on Utajärven kunnan järjestämä, kaikille avoin joukkoliikennemuoto, jota ajetaan Revon turistiliikenteen matalalattiabussilla. UNTOon voi nousta linja-autopysäkeiltä, mutta myös muualta reitin varrelta. UNTOssa on kaksi pyörätuolipaikkaa. Jos liikkuminen on sinulle vaikeaa, UNTO voi hakea sinut myös kotiportiltasi, kun soitat edellisenä päivänä bussin numeroon 050 4779 846. Palvelulinja Unton aikataulun löydät täältä.

  • Linja-autojen aikataulut näet Matkahuollon sivuilta tästä linkistä.

Junat

Taksit

Rokuan liikenneyhteydet

Rokualle pääsee linja-autolla kesäkuun alusta lokakuun alkuun. Linja-auto kulkee reitillä Vaala-Rokua-Utajärvi-Oulu jokaisena viikonpäivänä ajalla 5.6.–6.8.2023 ja sen jälkeen viikonloppuisin 1.10. saakka. Vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy.

Pysähtymispaikkoina Rokualla ovat Kuntokeskuksentien, Matkaparkin ja Rokuanhovintien pysäkit. Kuntokeskuksentien pysäkki sijaitsee Rokua Health & Spa -hotellin edessä. Matkaparkin pysäkki sijaitsee Rokua Health & Spa -hotellin viereisellä matkaparkilla n. 300 m hotellilta. Rokuanhovin pysäkki taas sijaitsee Rokuanhovintien päässä n. 200 m hotellilta.

Rokuan suunnan linja-autovuoroille on vaihtoyhteyksiä Oulun ja Kajaanin välisestä juna- ja linja-autoliikenteestä. Vaihdot on järjestetty Vaalassa tai Utajärvellä.

  • Vaalan rautatieaseman kautta ajetaan linja-autovuorot, joilla on vaihtoyhteys junaliikenteeseen.
  • Utajärvellä linja-autovuorot eivät aja rautatieaseman kautta. Lähin linja-autopysäkki sijaitsee Utajärven kirjaston edessä n. 300 m päässä rautatieasemalta. Rautatieaseman ja vaihtopysäkin välillä on viitoitus.
  • Utajärvellä on lisäksi mahdollisuus vaihtaa yhdestä Rokualta saapuvasta linja-autovuorosta Kajaaniin lähtevään linja-autovuoroon. Vuorot pysähtyvät Utajärven keskuspysäkillä, osoitteessa Koulutie 16 sijaitsevan leipomon takana.

Joukkoliikenne Oulun suunnasta Rokualle

Oulun suunnasta Rokualle ja takaisin pääsee suorilla tai vaihdollisilla yhteyksillä. Vaihdollisiin yhteyksiin sisältyy vaihto linja-auton ja junan välillä Vaalan rautatieasemalla.

Oulusta Rokualle lähtee suora linja-autovuoro maanantaista perjantaihin klo 8.20 ja 18.20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30. Lisäksi Oulusta lähtee klo 10.03 Vaalaan juna, jolta on lauantaisin ja sunnuntaisin vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon.

Rokualta Ouluun lähtee suora linja-autovuoro maanantaista perjantaihin klo 16.10 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.40. Lisäksi Rokualta lähtee maanantaista perjantaihin klo. 9.45 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17.55 linja-auto, jolta on vaihtoyhteys Vaalasta Ouluun kulkevaan junaan.

Joukkoliikenne Kajaanin suunnasta Rokualle

Kajaanin suunnasta Rokualle ja takaisin pääsee vaihdollisilla yhteyksillä. Vaihdollisiin yhteyksiin sisältyy vaihto linja-auton ja junan tai toisen linja-auton välillä. Vaihtopaikka riippuu vuorosta.

Kajaanista maanantaista perjantaihin klo 14.32 ja 17.36 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.17 lähteviltä junilta on vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Kajaanista M-P 14.32 ja LS 9.17 lähtevät junat) tai Utajärvi (Kajaanista M-P 17.36 lähtevä juna). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä rautatieasemalta kirjaston edessä olevalle linja-autopysäkille. 

Rokualta maanantaista perjantaihin klo 9.45 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.40 ja 17.55 lähteviltä linja-autoilta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan junaan. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Rokualta M-P 9.45 ja LS 17.55 lähtevät linja-autot) tai Utajärvi (Rokualta LS klo 11.40 lähtevä linja-auto). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä kirjaston edessä olevalta linja-autopysäkiltä rautatieasemalle. Lisäksi Rokualta maanantaista perjantaihin klo 16.10 lähtevältä linja-autolta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan linja-autoon Utajärven keskuspysäkillä.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoissa.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta.

Tulostettavan aikataulun löydät tästä linkistä.

päivitetty viimeksi: 26.07.2023 10:09

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta