Luontomatkailua ja kulttuuria - elämysten virtaa 

Utajärven matkailun kärkikohteita ovat Rokua Unesco Global Geopark, Oulujokilaakso sekä Kiiminkijoki. Utajärven kautta kulkeva valtatie 22 on osa Tervantie-matkailutietä.

Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen matkailukohde, joka on saanut UNESCO Global Geopark -statuksen. Vuonna 2018 Rokuanvaara valittiin yleisöäänestyksessä Suomen parhaaksi retkikohteeksi 10 upean finalistin joukosta. Rokualla on kansallispuisto, reittejä ja laavuja sekä paljon järviä. Viimeisimmän jääkauden muokkaamia maisemia voi ihailla SUP-laudalta, maastopyörän selästä tai vaikka korkeasta Pookivaaran tornista.

Oulun ja Rokuan välinen Oulujoen Tervareitistö tarjoaa mukavat mahdollisuudet talvisin hiihtämiseen ja kesäkautena patikointiin. Tervareitistön kuntoa ollaan kohentamassa reitistön kuntien välisessä yhteisessä projektissa. Utajärven alueella on myös kattava ja hyvin hoidettu moottorikelkkareittiverkosto.

Utajärvi on kunta, jossa on pieneksi paikkakunnaksi harvinaisen vireä kulttuurielämä ja aikaansaavat ihmiset. Olemme ainutlaatuisen vahvasta yhdessätekemisen kulttuurista ja talkoohengestä aidosti ylpeitä. Yhdessä tekemällä syntyy myös monipuolinen kulttuuritarjonta. 

Tutustu Utajärven aktiviteetteihin ja monipuolisiin rentoutumisen, näkemisen ja kokemisen mahdollisuuksiin! 

Utajärven kesätapahtumat 2024

Utajärven tapahtumakalenteri 

päivitetty viimeksi: 22.05.2024 12:15